CHP'li Yücel: Urla’daki kayyum uygulaması gözden geçirilmeli

CHP'li Yücel: Urla’daki kayyum uygulaması gözden geçirilmeli

6 yıl 3 ay cezaya çarptırılan Burak Oğuz’un cezasının kesinleşmiş olmadığına dikkat çeken CHP İl Başkanı, “Masumiyet karinesi hala geçerli. Urla’daki kayyum uygulaması, Anayasa’ya aykırı… Yeniden değerlendirilmeli” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tahliyesi sonrası Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu. 
 

Başkan Oğuz’un tahliye olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Deniz Yücel, “Başkanımız tahliye oldu. Bu durumda, Urla’da Anayasa’ya, demokrasiye aykırı şekilde uygulanan kayyum uygulamasının yeniden gözden geçirilmesi gerekir” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA BİLGİ VERDİ
Kararın açıklanmasının hemen ardından, konuyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendiren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kılıçdaroğlu’nu, Burak Oğuz’un eşi Burcu Hanım ile görüştürdü. Kılıçdaroğlu, Burak Oğuz’un tahliyesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Deniz Yücel, Oğuz’un tahliyesine yönelik şu açıklamalarda bulundu:

“7 aylık bir tutukluluk sürecinin ardından Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz tahliye edildi. Bize göre tutukluluk hali olmamasına rağmen bir takım iddialardan dolmayı mahkumiyetine karar verildi. Temyiz ve istinaf yolu açıktır. Hukukçu arkadaşlar gerekli itirazları yapacaklar. Sayın başkanın tahliye olduğu için mutluyuz. En azından şu anda özgürlüğüne kavuşmuş durumda. Gerekçeli kararı okuduktan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. 6 sene 3 ay hapse mahkum edildi. Ancak bu karar, kesinleşmiş bir karar değil. Anayasamızın masumiyet karinesi hala geçerli… Urla’da uygulanan kayyum uygulaması da Anayasa’ya aykırıdır. Demokrasiye de aykırı. Başkanın tahliye edilmiş olması dikkate alınarak, daha hukuki sürecin devam ettiği göz önünde bulundurularak, kayyum uygulamasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tekrar söylüyorum, neticede kesinleşmiş bir ceza yok. Hukuki süreç devam ediyor. İdari yargıya başvuruldu. Tahliye ile ilgili gerekçeli karar açıklandıktan sonra, dosya, ilgili yargı makamlarına ulaştırılacak.”