CHP'li Özgür Özel: '3-4 bakanlık için 'evet' demek üzereler'

CHP'li Özgür Özel: '3-4 bakanlık için 'evet' demek üzereler'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP ile AKP arasında bir koalisyon olacağını savunarak "3-4 Bakanlık için AKP'li Cumhurbaşkanı'na 'evet' demek üzereler. 3-4 MHP'li Bakanla 'biz iktidar olduk, parti içinde başka bir iktidar arayışına ihtiyaç yok demek için AKP'li Cumhurbaşkanı'na razı oluyorlar" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MHP ve AKP'den yapılan açıklamalardan yola çıkarak, partili Cumhurbaşkanı ile ilgili Anayasa değişikliğini getirip referanduma gidilebileceğini iddia etti.

Özel, AKP ve MHP'nin aralarındaki koalisyonu açıklayacaklarını savunarak şöyle konuştu: "Partili Cumhurbaşkanı toplam milletvekili sayısının 356 olacak şekilde referanduma götürmeye çalışacaklar. Birbiriyle alakasız gibi ortaya konulan, zamanlaması gerçekten dışarıdan bakıldığında, birbirinden bağımsız düşünüldüğünde, şaşırtıcı ifadeleri bu önümüzdeki yaz Türkiye'nin neleri konuşacağını önümüzdeki yaz siyasetin nelere gebe olduğunu gösteriyor. AKP'den Nurettin Canikli ve Devlet Bahçeli'nin açıklamaları birbirinden bağımsızsa, her iki tarafta vatandaşın aklıyla alay ediyor demektir. Sayın Devlet Bahçeli Kongre'nin k'sini duyunca küplere binen, Devlet Bahçeli'nin Yargıtay o yazıyı asmadan önce Yargıtay'ın verdiği karara saygılı olacağız' açıklaması da Yargıtay'ın nasıl bir karar vereceği veya 15 Mayıs'a kadar karar vermeyeceği konusundaki güvenine işaret ediyor. MHP kendi iç sorunlarını aşmak için tabanına, önüne koyduğu iktidar hedefini gerçekleştiremeyip mahcup olduğu tabanına şimdi kolay yoldan 80 milletvekili ile kurmadığı koalisyonu 40 milletvekili ile kurarak, bir iktidar ortaya koymak ve kendi iç karışıklığından kurtulmak istiyor. 3-4 bakanlık için AKP'li Cumhurbaşkanı'na 'evet' demek üzereler. 3-4 MHP'li Bakanla 'biz iktidar olduk, parti içinde başka bir iktidar arayışına ihtiyaç yok demek için AKP'li Cumhurbaşkanı'na razı oluyorlar. Şimdi 3-4 Bakanlık ve parti içi bir mücadele uğruna bir sistemi değişikliğine, Türkiye Cumhuriyeti'nin genleriyle oynanmasına ve söz verdikleri halde karşı oldukları Başkanlık sistemine sadece bir ambalaj değişikliği ile Başkanlık sistemine doğru önemli bir adımı AKP ile birlikte omuz omuza atma çabasına en büyük tepkinin MHP seçmenleri tarafından verilmesi gerektiğini değerlendiriyoruz"

"YİĞİTSENİZ KİLİS'E YERLEŞİN"


CHP'li Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Kilis'i ziyaret etmesi konusunda çağrıda bulunarak, "Bu ziyaretler bittikten, darbe kongresi tamamlanıp şekil, şart tamamlanıp, atanmış başbakanlık görevini, yeni Başbakan'a kendisinden de düşük profilli bir Başbakan'a devrettikten sonra İstanbul'a yerleşecekmiş. Sayın Davutoğlu Kilis'e bir borcunuz var. Yiğitseniz, mertseniz Kilis'e yerleşin" diye konuştu.

"CUMHURİYETE VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE İHANET OLARAK GÖRÜYORUZ"


'Partili cumhurbaşkanı'na CHP'nin tavrının ne olacağı yönündeki bir soruya ise CHP'li Özel, şu yanıtı verdi: "Taraflı bir Cumhurbaşkanı, 317 AKP'li milletvekili, AKP 27 bakan, 1 Başbakan yetmiyor, partiyle bağı kopmuş olan bir kişi AKP'li olmasına gerek var. Böyle bir şey olabilir mi? Başkanlık sistemini halka dayatırız, yaklaşımını doğru bulmuyoruz. Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine ihanet olarak görüyoruz"