Cihaner'den, Hazinedar'ı telaşlandıracak açıklama

Cihaner'den, Hazinedar'ı telaşlandıracak açıklama

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nı ziyaretinde, hakkında yolsuzluk soruşturması yapılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın akibetine ilişkin konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. İlhan Cihaner’e CHP PM Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Turan Aydoğan da eşlik etti.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, bir süre baş başa görüştükten sonra Cihaner’e, her misafire ikram edilmesiyle giderek gelenekselleşmeye başladığı öğrenilen etli bulgur pilavından ikram etti. Daha sonra partililerle bir araya gelen İlhan Cihaner, Anayasa çalışmalarından, ülke ekonomisine, teröre, erken seçim söylentilerine ve AKP’nin yapacağı kongreye kadar birçok konuya değindi. İlhan Cihaner’in gündeminde Yurt’un ortaya çıkarttığı ve hakkında yolsuzluk soruşturması açılan Beşiktaş Belediyesi de var.

“Belediye Başkanı da olsa karşı çıkarız”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a ilişkin yolsuzluk dosyasının bulunduğunu belirten Cihaner, “Biz raporu hazırlayıp genel merkeze verdik. Bunun nitelendirmesini gereğini sayın genel başkanımız takdir edecektir. Sanırım araya seçim gündemleri girince biraz gecikti. Çok da uzayacağını sanmıyorum. Yani kısa bir zaman sonra Genel Başkanımız, olumlu ya da olumsuz bir şekilde gündeme alınacağı, alınması zorunludur diye düşünüyorum. CHP’li belediyelerle ilgili usulsüz işler yapıldığına dair iddialar varsa bu iddiaların, hem hukuki, hem siyasi, hem de idari olarak süratle sonuçlandırılması gerektiğine inanıyorum” dedi. CHP’li Şişli ve Avcılar Belediyesinde süren taşeron işçi sorununa da değinen Cihaner, “Şişli’deki olaylardan henüz haberim yok. Ancak taşeron sorunu kanayan bir yara. Belediyelerimizin bu konuda yapacağı bir şey yok. Sorun hukuki, hukuki düzenlemelerle düzelir. Taşeron işçiliği kaldırmak bir yana üç gün önce meclisten özel istidam yasası geçti. İşçilerin köleleşmesi anlama geliyor. Taşeron işçilerle ilgili sorunların çoğu işçiyi çalıştıran firmalarla ilgili. CHP’li Belediyelerde emek karşıtı politikalara izin verilemez. Kim veriyorsa onun karşısında oluruz, olacağız da. İşçilerin hak ettiği mücadelelerinin karşılığını bu partide, belediye başkanları da olsa onun karşısına çıkarız” şeklinde konuştu.

İlçe ana kademe, gençlik ve kadın kolları yönetim kurulu üyelerinin ve belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantı, birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.