Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremi yerinde incelemek üzere Elazığ'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay eşlik ediyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar toplam 22 kişi hayatını kaybetti, 382'si yaralı olmak üzere 1031 kişi hastanelere başvurdu.

CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden anne ve oğlun Mevlana Camii'ndeki cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazının ardından konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

Bu tip afetler bizler için büyük bir imtihan. Müslüman olmanın bu noktada teslimiyetin en güzel örneklerini vermişiz. Daha önceki depremleri sabırla aşmayı bildik. Şimdi yine bir imtihandayız. Biz hakkında surenin de bulunduğu bu deprem olayları hakkında teslimiyetin en güzelini hep verdik veriyoruz. Şimdi de böyle bir imtihanla karşı karşıyayız.”

PUTİN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziyelerini ilettiği bir telgraf gönderdi. Putin, hayatını kaybedenler sebebiyle Erdoğan'a üzüntülerini iletti.

MERKEL DE TAZİYELERİNİ İLETTİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Elazığ'daki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Alman Hükümetinin Basın ve Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre Merkel, Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, İstanbul'dan döndükten sonra Türkiye'nin doğusunda şiddetli deprem meydana geldiğinden haberdar olduğunu, bundan acı ve üzüntü duyduğunu belirtti.

Merkel, yarılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.