Direne direne kazandılar: Baro başkanları, Anıtkabir'de

Direne direne kazandılar: Baro başkanları, Anıtkabir'de

Türkiye’nin dört bir yanından başlattıkları ''Savunma Yürüyüşü'' dün Ankara'nın girişinde engellenen baro başkanları, 27 saatlik direnişlerinin sonunda Anıtkabir'e ulaştılar.

Türkiye’nin dört bir yanından başlattıkları ''Savunma Yürüyüşü'' dün Ankara'nın girişinde engellenen baro başkanlarının bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşme sonuç verdi. 27 saatlik direnişlerinin sonunda barikatın kaldırılmasıyla yürüyüşe geçen baro başkanları Anıtkabir'e ulaştılar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarını ziyaret eden başkanlar, Anıtkabir önünde sosyal mesafeye dikkat ederek birlikte bir fotoğraf verdi.

''DİRENDİK, KAZANDIK, BOYNUMUZ DİK, ALNIMIZ AK''
 
O anlamlı fotoğrafta yer alan baro başkanlarından biri olan Aydın Barosu Başkanı avukat Gökhan Bozkurt, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Gitmemizi 27 saat en faşist baskılarla engelleseler de; direndik, kazandık ve kıyafetlerimiz çamur içinde ama boynumuz dik, alnımız ak çıktık Atamızın huzuruna. Hayatımın en anlamlı fotoğraflarından birinin içinde yer almaktan onur duyuyorum.  #SavunmaDurdurulamaz'' dedi.