‘Erdoğan, Yıldırım’a da ‘Kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun’ diyecek mi?’

‘Erdoğan, Yıldırım’a da ‘Kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun’ diyecek mi?’

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik söylediği “Sen kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun?” sözlerini hatırlatarak "Erdoğan, Yıldırım’a da ‘Kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun’ diyecek mi?" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın, “Adada oturanlara Adalar vapuru bedava olacak” vaadine dair yorumunda, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik, “Sen kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun?” ifadesini hatırlattı.

İmamoğlu seçimi kazanması halinde kreş, sosyal yardım, ücretsiz ulaşım ve eğitim gibi sosyal belediyeciliğe ağırlık vereceğini duyurmuştu.

Erdoğan ise İmamoğlu’nun vaatlerini eleştirerek “Ne diyorlar? Doğum yapmış dört yaşına kadar çocuğu olan annelere otobüsler bedava, gençliğe şu yaşa kadar bedava. Sen kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun?” demişti.

Kağıthane’de STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen CHP’nin İstanbul adayı, rakibi Binali Yıldırım’ın “Adalar vapuru bedava olacak” vaadi için, Erdoğan’ın söz konusu ifadelerini hatırlatarak, “Her şeyin kaynağı var. Hiç kuşkunuz olmasın. Aynı şeyi ona da söyleyecek mi merak ediyorum. Neyse…” diye konuştu.

‘DIŞ GÜÇLER, İÇ GÜÇLER GEÇİN BUNLARI’

Programda yaptığı konuşmada seçim çalışmalarındaki siyasi üsluba dikkat çeken İmamoğlu şunları söyledi: “Demokraside uzlaşmanın, hoşgörünün olmazsa olmaz bu tarz duyguların tamamen uzağında kin, nefret, bağırıp çağırmak, yok saymak, ötekileşmek. Yani ‘Seçimde kazanmak için her yol mübah. Kazanalım Pazartesi bakarız’ söylemiştim tekrar söylüyorum milletin kalbini kıra kıra, yok saya saya parçalaya parçalaya kazanılacak seçimi bu kardeşiniz istemiyor. Bu milletin huzura, keyfe, morale ihtiyacı var. Bunlar olduğu zaman bu milletin enerjisinin önünde hiçbir şey duramaz. Dış güçler, iç güçler geçin bunları. Bu millete moral, motivasyon lazım. Bizim en büyük projelerimizden biri de bu. Her zaman söylüyoruz bizi topluma moral katmaya, o insanları sürece en güzel bir şekilde hazırlamak için yol çıktık. İstanbullu tek bir ideal için büyük bir mücadele verecek. O da dünyanın en güzel kenti İstanbul’u oluşturma projesi. Dünyanın çekim merkezi İstanbul olacak.”

‘İKİ SİYASİ PARTİ DEĞİL HALK KAZANACAK’

Yerel seçimleri bir partinin değil herkesin kazanacağı seçim olarak değerlendiren İmamoğlu, “Seçimde kazanmaya halk ilk defa bu kadar yakın. Bakın halk diyorum. Halk kazanacak çünkü. İki siyasi parti kazanmayacak, İstanbul ittifakı kazanacak bunu herkese anlatın. Herkesin kazandığı bir seçim olacak ve bunu yönetimde İstanbulluya biz yaşatacağız” diye konuştu.