Gürsel Tekin, 'dokunulmazlıkların kaldırılmasını TSK istedi' iddialarına sert cevap verdi!

Gürsel Tekin, 'dokunulmazlıkların kaldırılmasını TSK istedi' iddialarına sert cevap verdi!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkan milletvekillerinin ‘hayır oyu’ verecekleri yönündeki beyanlarını eleştirdi. Parti disiplinine uymaları konusunda uyardı.

CHP İstanbul Milletvekili  Gürsel Tekin, dokunulmazlıkların kalkması konusunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararına tam destek verdi. Kılıçdaroğlu’nun önerisine hayır diyen arkadaşlarını ‘parti disiplini’ konusunda uyardı. Tekin, ‘Doğrusu yanlışı anlamam. Partili olmanın bir kuralı vardır. CHP’yi ve Genel Başkanı zor durumda bırakmak, parti disiplini ve ilkelerine aykırıdır’ cevabını verdi.

Medya önünde tartışmam

Milletvekillerinin medya ve kamuoyu önünde, Genel Başkanın kararını tartışmasını asla doğru bulmadığını, kendisinin de bu konuda üç gün önce fikirlerini kamuoyu ile paylaştığını söyleyen Tekin, ‘Ancak Genel Başkan bu konuda bir karar ihsas etmişse, bu konu bireysel düşünce olmaktan çıkar. Kurumsal bir düşünceye dönüşür. Tabii ki bu kararı kamuoyu kritize edecektir. Bu başka. Yetkili kurullarda arkadaşlarımız tabii ki kanaatini söyleyecektir. Bu kanaatlerini, karar olarak kamuoyunda paylaşmak parti disiplinine aykırıdır’ dedi.

CHP, TSK dâhil kimseden talimat almaz

Gürsel Tekin bazı HDP milletvekillerinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıklar ile ilgili kararı Anayasa’ya aykırı bir biçimde açıkladığı ve bunun sebebinin Genelkurmay’dan emir şeklinde değerlendirilmesi konusunda da “CHP ve Genel Başkanı, hiçbir kişi ve kurumdan emir, talimat almaz. Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda karar alır” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tartışılan bu yasayı, “Saray ile Brüksel arasında kaldığı için gündeme getirdiğini, çok da anlaşılır bir yasa olmadığını” söyledi.