Gürsel Tekin'den Hisarcıklıoğlu'na 'açıkladığımda Türkiye şaşıracak' resti

Gürsel Tekin'den Hisarcıklıoğlu'na 'açıkladığımda Türkiye şaşıracak' resti

CHP'li Gürsel Tekin'in, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, Erdoğan'ı kastederek "Bizi bu zalimlerden kurtarın" dediğini açıklamasının ardından başlayan polemik devam ediyor. Hisarcıklıoğlu'nun 'dava açabilirim' sözlerine rest çeken Tekin, "Davayı açtığı zaman şahitlerim vardır. O şahitlere de Türkiye şaşıracaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TOBB'u eleştirdiği genel kurul toplantısı sonrasında başlayan tartışmalar özellikle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin arasında sözlü atışmaya dönüştü.

Tekin'in TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun kendilerine gelerek "Bizi bu zalimlerden kurtarın" dediğini açıklamasıyla başlayan atışma sürüyor. Son olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun iftira atıldığını ve dava açabileceğini söylemesine yanıt geçikmedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir dizi açılış için geldiği Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu beldesine, Hisarcıklıoğlu'na meydan okudu.

"ŞAHİTLERİM VAR... O ŞAHİTLER TÜRKİYE'Yİ ŞAŞIRTACAK"


Hisarcıklıoğlu'nun mahkemeye vereceği sözünü kasteden Tekin, "Çok korktum bu mahkemelerden. Bizim araçlarımızın geri vitesi olabilir ama bizim insan olarak geri vitesimiz yok. Sayın Başkan'ın vitesi olabilir. Biz de hiç geri vites yoktur. Ne söylediğimizi çok iyi biliriz. Söylediğimiz her cümlenin arkasında oluruz. Hiç kimse kaygılanmasın. Hodri meydan. Nereye kadar gidiyorsa gitsin. Sayın başkanın böyle kısa süre içersinde celallenip CHP Genel Başkanı ve bana cevap vereceğine, son 15 yıldır iktidarın uygulamalarıyla ilgili bana herhangi bir cümle bulabilir misiniz? Bırakın demokrasi kaygısını, bırakın özgürlük kaygısını, bırakın laiklik ile sıkıntıyı. Kendisinin aidatını aldığı binlerce işadamına baskı yapılırken, mal varlıklarına el konulurken, zalimlik, zulümlük yapılırken, bir tek cümle söylemeyen Odalar Birliği Başkanı, bakıyorum söz konusu CHP olunca bülbül gibi konuşmaya başlıyor. Hadi iktidara bir şey söyle. İktidarın mevcut uygulamalarıyla söyleyebileceğin hiçbir cümle yok mudur sayın başkan? Senin yakın aile dostların, evinden çıkmadığın dostlarının, arkadaşlarının mal varlığına el konulurken birçok iş adamlarına vergi, zulüm, baskı yapılırken bir cümle söylemeyeceksin, ama şimdi kalkıp da bu kelimeleri söyleyeceksin. Biz bu söylediğimiz cümlelerin arkasındayız. Davayı açtığı zaman şahitlerim vardır. O şahitlere de Türkiye şaşıracaktır. Türkiye'nin önemli üç holdingi mal varlıklarını satarak yurt dışına gidiyor. Geleceği ile ilgili katma değer üreten Türkiye'nin en önemli iş adamları Türkiye'den çekilirken, siz kendinize hiç dert edinmeyecek misiniz? Sizin derdiniz sadece para kazanmak mı? Malı götürmenin ötesinde bir şey bilmez misiniz? Elbette helal kazanıyorsanız sonuna kadar helal olsun" dedi.