İnce'den Erdoğan'a çok sert tepki: Senin yatacak yerin yok!

İnce'den Erdoğan'a çok sert tepki: Senin yatacak yerin yok!

CHP'li Muharrem İnce, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması açıklamasına ve RTÜK'ün tarihinde ilk kez ekran karartma cezası vermesine çok sert bir eleştiride bulundu.

CHP'li Muharrem İnce, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YouTube, Twitter, Netflix gibi sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması veya kapatılması ve RTÜK'ün tarihinde ilk kez ekran karartma cezası (Halk Tv ve Tele 1'e 5'er gün) vermesine çok sert bir eleştiride bulundu.

''SENİN YATACAK YERİN YOK!''

İnce, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada isim vermeden Erdoğan'a seslenerek, ''Youtube yayınını yoruma kapattın, üniversite kapattın, Halk Tv ve Tele1 ekranlarını kararttın, sosyal medyayı kapatmakla tehdit ediyorsun. Ne yapmak, nereye varmak istiyorsun? Bizim çıkacak kanalımız yok, senin yatacak yerin yok!'' dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS öncesi öğrencilerle video konferans yöntemiyle bir araya gelmişti. Öğrencilerin ''oy moy yok, sandıkta görüşürüz'' protestoları artarak devam edince Erdoğan'ın ekibi yorumları kapatmak zorunda kalmıştı. Video, YouTube'da yüzbinlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından 'dislike' edilmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YouTube, Netflix gibi platformlarla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada “Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, parlamentomuzdan bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

RTÜK tarihinde ilk kez ekran karartma cezası verdi. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, kurumun Halk TV ve Tele1’e 5 gün ekran karartma cezası verdiğini duyurdu.