
İYİ Partili Mehmet Aslan: Bu Kağıthane için milat olsun
Millet İttifakı'nın Kağıthane adayı İYİ Parti'li Mehmet Aslan, seçim çalışmaları, ilçedeki hedefleri, hayal ettiği yeni Kağıthane hakkında Yurt’a özel açıklamalarda bulundu.
Fotoğraflar: Cem Tekkeşinoğlu
Millet İttifakı'nın Kağıthane adayı İYİ Parti'li Mehmet Aslan, Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan’ın en küçük oğlu, 37 yaşında iş adamı… Paris’te büyümüş, Sorbonne ve Boston’da okumuş, Türkiye’ye döndükten sonra birçok dizide oyuncu olarak yer aldı. Oyunculuğu dışında babasından kalan şirketi yönetiyor. Altı yıl önce siyasete atılarak, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı, daha sonra da İYİ Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Aslan, şimdi İYİ Parti’nin İstanbul, Kağıthane Belediye Başkan Adayı… Aslan'la ofisinde bir araya geldik. Seçim sürecini, projelerini, Kağıthane’ye dair hayallerini konuştuk.
Aslan, "Ben Türklüğün övüldüğü yerde değil sövüldüğü yerde büyüdüm. Türk olduğum için aşağılandım, şiddete uğradım, saldırıya uğradım" dedi ve "Siyasete girmeme herkes karşı çıktı. Yazık etme kendine, ne işin var dediler siyasette. Ben şahsiyetimi kişiliğimi, kimliğimi ya da servetimi siyasetten kazanmadım. Ben bu kimlik, bu şahsiyet sayesinde siyasete girdim" diye konuştu.
> Siyasete gireli ne kadar oldu?
'NAMERDE MUHTAÇ OLMADAN...'
'ŞÜKRETTİĞİM ATATÜRK'
> Hayatta rol modeliniz kim peki?
> Ailenizden ve yakın çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?
Herkes karşı çıktı. Yazık etme kendine, ne işin var dediler siyasette. Annem asla istemedi. Annemle mücadele ettim, hep dua etti, başarılı olmamı istedi ama özünde kimse siyaset yapmamı istemedi. Ama sen yapmazsan, ben yapmazsam da başkaları yapıyor. Çünkü bir makam, mertebe siyasete girmiyor. Siyasete giren insanların yüzde doksanı profesyonel hayatlarını ya da işte akademi kariyerlerini ya noktalamış, ya da başarısız olmuş insanlar son çare; var olma savaşı için siyasete giriyor.
BEN ŞAHSİYETİMİ SİYASETTEN KAZANMADIM
> O zaman siz de son çare var olmak için siyasete girdiniz?
Ben şahsiyetimi kişiliğimi, kimliğimi ya da servetimi siyasetten kazanmadım. Ben bu kimlik, bu şahsiyet sayesinde siyasete girdim. O yüzden de bir beklentim yok. Bu yüzden de şartlarına uymadım, o daha da zorluyor. Siyasetin şartlarına uymadığınız zaman siyaseti kendi şartlarınıza uydurmak zaman isteyen bir şey ama ilkeli bir duruş. Gençlerin sevgisi var, hayaliniz var, davanız var. Bu ülkeyi, Cumhuriyet’in değerleriyle tam manasıyla yaşandığı hür, aklı hür, vicdanı hür bireylerin olduğu bir cumhuriyet kılma hayalim var.
> Seçilirseniz yapacağını projeler neler peki?
Benden önceki Kağıthane ile benden sonraki Kağıthane’nin arasının bir milat olmasını istiyorum. Kağıthane’nin etrafı Eyüp Sultan, Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer ile çevrili. Bu saydığım bütün ilçelerin en gerisinde Kağıthane. Gelişmişlik olarak da, altyapı olarak da, üst yapı olarak da vatandaşın en mutsuz olduğu ilçe. Gelişimini sağlayacağız, altyapısını, imarını, yeşil alanını. Adamlar otuz metrekarelik yeşil alanı park yaptık demek için park yapıyor. Sorun üstüne sorun yaşanıyor. Hiçbir sosyal alanı yok, derme çatma sokaklar var, sineması yok, tiyatrosu yok, kültür alanı yok, bahçesi yok, park alanı yok, güzel restoranı yok, yaşanabilir alanı yok, düzgün bir hastanesi bile yok. Biz bunu değiştireceğiz. Yaşanılabilir mutlu, hayatı kolaylaştıran güzel bir Kağıthane yapacağız.
> Peki kazanacağınızı düşünüyor musunuz?
> Yüzde kaç oy alırsınız? Var mı böyle bir tahmininiz?
Böyle toto oynamamıza gerek yok ama ben hem CHP'nin hem de İYİ Parti’nin ortak adayıyım. Yirmi küsur senedir aynı zihniyet yönetiyor burayı, sorunlar onlardan kaynaklanıyor. Sorunu böyle çözemezsiniz. Adam bizatihi kendisi sorun, nasıl sorunu çözsün. Yepyeni bir nefese, bir değişime, yeniliğe ihtiyaç var. Çok kızgın, kırgın AKP’li seçmen var. Hepsiyle görüşüyoruz, hepsiyle yakınlık kurduk, hepsinin güvenini kazandık. Tabii ki ideolojik olarak durduğu bir nokta olabilir. Ama belediyedeyseniz benim kırmızı çizgim şu, vatanı vatan bilen, bayrağını bayrak bilen, ilçesini seven herkes benim için eşittir, kapımdan girdiği anda başımın üstünde yeri vardır. Ben sağcı, solcu, Alevi, Sünni, Kürt ayırt etmem. Ben her kesimden biriyim, ayırt eden namerttir.
'HAYATIN BİR RACONU VAR'
> Gazinoculuğun bir raconu vardır siyasetin de var mı? Raconu Türkiye’de nasıl siyasetin, bozuk mu sizce?Hayatın kendisinin bir raconu var, dosdoğru, dürüst. Benim raconum bu. Yani hesabını veremeyeceğim hiçbir adımım geçmişimde de olmadı, bundan sonra da olmaz. Hiçbir makam, mertebe de yürüyüşümü şımartmadı, bundan sonra da şımartmaz.