İzmir'den eski ilçe başkanı PM üyesi oluyor

İzmir'den eski ilçe başkanı PM üyesi oluyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’da yapılan il kongresinde PM Üyesi Ali Hikmet Akıllı’nın il başkanlığına seçilmesinden sonra boşalacak PM üyeliğine İzmirli o isim geliyor...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin devam eden kurultay takviminde partinin İstanbul ve İzmir’den sonra Ankara il başkanı da belli oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı il kongresinde PM Üyesi Ali Hikmet Akıllı il başkanlığına seçildi.

Akıllı’nın il başkanlığına seçilmesinden sonra İzmir’i yakından ilgilendiren bir gelişme daha yaşanacak. 3-4 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşen 36. Olağan Kurultay’da Parti Meclisi (PM) anahtar listesinde yer alan fakat kadın ve gençlik kotası nedeniyle listeden düşen CHP Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin PM’ye girecek. Akıllı’nın hemen ardından yedek birinci sırada bulunan Tekin, mazbata töreni sonrasında CHP Genel Merkezi tarafından son yapılan PM toplantısına davet edilmesi bekleniyor. Tekin, 28-29 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek 37. Olağan kurultaya PM üyesi sıfatıyla katılacak.

Öte yandan PM’de, aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı olan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile birlikte İzmir Milletvekilleri Selin Sayek Böle ve Mehmet Ali Çelebi, eski Milletvekili Erdal Aksünger gibi isimler yer alıyor.