Kılıçdaroğlu'ndan Saray ittifakına beka yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Saray ittifakına beka yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bodrum'da halka seslendi. Kılıçdaroğlu, CHP'den istifa ederek DP'den Muğla için aday olan Mehmet Kocadon'u isim vermeden eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bodrum'da halka seslendi. Kılıçdaroğlu, saray ittifakının seçim sürecinde sürekli gündemde tuttuğu "beka sorunu" hakkında konuştu.

 "Türkiye'nin beka sorunu var diyorlar. Beka sorunu ne demek? Bir ülke üretiyorsa, çalışıyorsa, herkesin işi gücü varsa o ülkede beka sorunu olmaz. Bir ülkede üniversiteler bilgi üretiyorsa o ülkede beka sorunu olmaz." diyen Kılıçdaroğlu "10 yıl önce neden beka sorunu yoktu? Neden milleti tehdit ediyorlar? Kendilerinin koltuk bekası sorunları var, başka bir beka sorunu yok." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"Biz bir şeyi yaptığımız zaman doğru dürüst yapar işi ehline teslim ederiz. Bu işler vatandaşın ödediği vergilerle yapılıyor. Vatandaşın ödediği vergilerle birilerini zengin ederseniz bu doğru değildir." 

Gerçek Gündem'in aktardığına göre Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti; "Belediye başkanlarımdan iki şey istiyorum; 1- Seçildiğiniz andan itibaren "şu ilçe, şşu mahalle bana oy vermedi diye oraya hizmet götürmeyeceğim" demeyeceksiniz. Herkese eşit hizmet götüreceksiniz. Eğer bir mahallede yoksullar varsa o mahalleye pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Komşunuz açken tok yatamazsınız. 2- Harcanan paranın hesabının vatandaşa verilmesi lazım. Harcanan her kuruşun hesabını vereceğiz."

"EN BÜYÜK VARLIK KUYRUĞU İŞSİZLİK KUYRUĞU"

"Türkiye'de pek çok sorun yaşanıyor. Tanzim satış kuyruğu varlık kuyruğu ise en büyük varlık kuyruğu işsizlik kuyruğu. 40.000 kişilik işsizlik kuyrukları var 400 kişilik iş için."

BEKA TARTIŞMASI

"Türkiye'nin beka sorunu var" diyorlar. Beka sorunu ne demek? Bir ülke üretiyorsa, çalışıyorsa, herkesin işi gücü varsa o ülkede beka sorunu olmaz. Bir ülkede üniversiteler bilgi üretiyorsa o ülkede beka sorunu olmaz. 10 yıl önce neden beka sorunu yoktu? Neden milleti tehdit ediyorlar? Kendilerinin koltuk bekası sorunları var, başka bir beka sorunu yok. Koltuğa yapışmanın, milleti tehdit etmenin anlamı var mı? Çiftçiyi, hal esnafını terörist ilan ettiler şimdi sıra geldi turistlere.

Her sorunu rahatlıkla çözebiliriz, akıl ile mantıkla, bilgi, birikim, dayanışma ve sevgi ile çözebiliriz. Çözmenin birinci yolu herkesi kucaklamak, ikinci yolu toplanan vergilerin hesabını millete vermek.

Kendi silah fabrikasını Katar ordusuna satanlara milliyetçi ülkücü diyebilir miyiz? Bana dünyada bir örnek gösterin kendi silah fabrikasını yabancılara satanlara. Bez fabrikası, ayakkabı fabrikası değil... Silah fabrikası! Yüzde 49.9'unu Katar ordusuna satacaksınız sonra da kalkıp CHP'yi suçlayacaksınız. CHP'ye laf atmak için önce ağzınızı iyice yıkayacaksınız. Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanseverliktir. 

Ayın 31'inde sandığa giderken, oyunuzu kullanırken elinizi vicdanınıza koymanızı istiyorum. Hiçbir zaman belediye başkanlığı bir kişinin şahsında ömür boyu değildir. "Niye o oluyor, neden ben olmuyorum" ne demek? İstifa edip başka partiden giriyorum" ne demek? Belediye başkanlığı kişiye mi aileye mi... Belediye başkanlığı hizmet yarışıdır. Bugün sen yarın bir başkası yapar. Ömür boyu bir kişiye tahsis edilmiş değildir."