Kılıçdaroğlu: Son 18 yılda 2 trilyon 400 milyar harcadılar!

Kılıçdaroğlu: Son 18 yılda 2 trilyon 400 milyar harcadılar!

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu tarihi bir konuşma yapıyor.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasında, "Bu kurultayda birlikte olmaktan ve önemli kararlar almaktan büyük mutluluk duyuyorum." diyen Kılıçdaroğlu, partilileri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okumaya davet etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, oy çokluğu ile kurultayın divan başkanlığına seçildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu açış konuşmasında, salgın nedeniyle kurultaya gelemeyenleri de selamladığını belirtirken, seyircisiz kurultayı kendilerinin de arzu etmediğini ifade etti.

Tüm dünyanın gözünün kulağının bu kurultayda olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:

Quote Message: Bu kurultay bütün dünyanın gözünün kulağının olduğu kurultaydır. Çünkü sosyal siyasal ekonomik buhrandan nasıl çıkacamızı anlatacağımız kurultaydır. İnanıyorum ki bu çıkış yolu tüm dünyaya örnek olacaktır. 100 yıl önce Atatürk, Milli kurtuluş savaşının verirken bütün mazlum ülkelere örnek olduysa, bizim de böyle bir süreci hayata geçirerek dünyaya örnek olmamız gerekiyor."
Bu kurultay bütün dünyanın gözünün kulağının olduğu kurultaydır. Çünkü sosyal siyasal ekonomik buhrandan nasıl çıkacamızı anlatacağımız kurultaydır. İnanıyorum ki bu çıkış yolu tüm dünyaya örnek olacaktır. 100 yıl önce Atatürk, Milli kurtuluş savaşının verirken bütün mazlum ülkelere örnek olduysa, bizim de böyle bir süreci hayata geçirerek dünyaya örnek olmamız gerekiyor."

Quote Message: Bu kurultayda alacağımız her kararın yankısının yüksek olacağını biliyoruz. Bu kurultay alçakgönüllü bir uygarlığın inşasına çağrı kurultayıdır. Hep beraber alçakgönüllü bir uygarlığı inşa edeceğiz. Bu kurultay, liyakatsızlığı kayırmacığı, umutsuzluğu nasıl ortadan kaldıracağımızı açıklayacağımız kurultaydır.
Bu kurultayda alacağımız her kararın yankısının yüksek olacağını biliyoruz. Bu kurultay alçakgönüllü bir uygarlığın inşasına çağrı kurultayıdır. Hep beraber alçakgönüllü bir uygarlığı inşa edeceğiz. Bu kurultay, liyakatsızlığı kayırmacığı, umutsuzluğu nasıl ortadan kaldıracağımızı açıklayacağımız kurultaydır.

Quote Message: Türkiye cumhuriyet tarihinin en ağır bunalımını, buhranını yaşıyoruz. Bu buhran yönetim buhranıdır demokrasi, ekonomi, toplumsal ve kişisel sağlığımızı birliğimizi ve beraberliğimizi derinden dinamitleyen bir buhrandır. Hiçbir vatanseverin, hiçbir CHP'linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Bu buhrandan ülkeyi çekip çıkaracağız."
Türkiye cumhuriyet tarihinin en ağır bunalımını, buhranını yaşıyoruz. Bu buhran yönetim buhranıdır demokrasi, ekonomi, toplumsal ve kişisel sağlığımızı birliğimizi ve beraberliğimizi derinden dinamitleyen bir buhrandır. Hiçbir vatanseverin, hiçbir CHP'linin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Bu buhrandan ülkeyi çekip çıkaracağız."

Quote Message: Adalet yürüyüşün son gününde Maltepe'de 'bu bir son değil bu bir yeni başlangıçtır' demiştim. Önümüzdeki duvarı yıkacağız demiştim. 31 Mart yerel seçimlerinde duvarın arkasına geçtik. O duvarı şimdi dostlarımızla birlikte ve milletimizin ferasetiyle parça parça yıkacağız."
Adalet yürüyüşün son gününde Maltepe'de 'bu bir son değil bu bir yeni başlangıçtır' demiştim. Önümüzdeki duvarı yıkacağız demiştim. 31 Mart yerel seçimlerinde duvarın arkasına geçtik. O duvarı şimdi dostlarımızla birlikte ve milletimizin ferasetiyle parça parça yıkacağız."