Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak İstanbul açıklaması!

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak İstanbul açıklaması!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul'daki seçime ilişki ortak açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçime yönelik ortak açıklama yaptı.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Beceremiyorsanız ekonomi konusunda yol göstermeye hazırız. 

Erdoğan'a sesleniyorum Kılıçdaroğlu ve ben hazırız. 

Türkiye'de böyle bir şey Evren döneminde bile görülmedi.

Bu nasıl bir hukuk katliamıdır, bu nasıl bir milli iradeye saygısızlıktır.

Sandık başkanlarının asker olduğuna dair bir şikayet var Erdoğan'ın ağzından. Köylerde sandık başkanları olan imamlarımız var. Bunları tayin eden ben miyim? Sizsiniz.

Ne yapılmak isteniyor bu ülkede? Gençlerin işe ihtiyacı var, insanların umuda ihtiyacı var.

Bir başka konu şudur; milletimize iletmek isterim, 31 Mart Akşamı Erdoğan'ın yaptığı konuşma sağduyulu bir konuşmaydı. Aradan geçen zaman içerisinde ne oldu, kim veya kimler kulağına fısıldadı da bu duruma geldik. O muktedir konuşmanın üzerinden bu güne Erdoğan'ın kulağına kimler neyi fısıldadı da bu noktaya gelinmiştir?

Bitmeyen bir FETÖ isnadı var her konuda. Neden mücadelenizi doğru dürüst yapmıyorsunuz. Yazıktır binlerce gaziye, şehide. Maden her konu FETÖ eylemi olarak görülüyorsa, Erdoğan’ın partisinin başlangıcında yer almış bir isim, açık net söylemeliyim ki Sayın Erdoğan o gün cemaat bugün FETÖ denilen gruba uzaktı. Aradan ne zaman geçti, ne oldu, kim ya da kimler Erdoğan’ı o grupla masaya oturttu? Hem eğitimi, hem yargıyı, hem polisi bu örgüte teslim ettiren irade nedir?

'Kim oturttu kardeşim seni o masaya? Bugün şikayet ettiğin siyasi ayağına dokunmadığın, 2 araştırma önergesini reddettiğin...

Erdoğan, Ergen sinirini milletimiz üzerinden çıkarmak istiyorsa yanlıştır. Fatura kesilecekse damadına kesmelidir. Millete 'öküz' diyen vekile kesmelidir "

Binali Yıldırım'a sesleniyorum; Tarih sizi böyle yazmasın. Bu partinizin içinizdeki beceriksiz tavrın önüne geçin. Biz sizi mutedil bir devlet adamı olarak biliriz.

Sayın Şentop'u görevden alın Binali Yıldırım'ı Meclis Başkanı olarak aday gösterin kendisine İYİ Parti olarak oy vereceğiz

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Türkiye'nin çok yoğun ve ağır bir gündemi var. Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Seçimi iptal ettirme arayışı içindeler. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. Bir kişinin talebine göre seçimi sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Bütün dünyanın izlediği vahim bir tablo. Uzun uzun konuşmayacağım. Bungün YSK yeniden toplanıyor. YSK'yı göreve çağırıyorum.

1- YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.

2- YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.

3- YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurmaya çalıştığı baskılara boyun eğmemek zorundadır.

4- YSK, demokrasi değil, seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.