Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Hani hodri meydan diyordun? Abisi izin vermez

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na: Hani hodri meydan diyordun? Abisi izin vermez

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık konusunda Davutoğlu’na yüklenerek “Hani hodri meydan diyordun? Eğer diyorsan, ‘Önce ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, ey Kılıçdaroğlu gel destek ver’ diyeceksin. Ama abisi izin vermez” diye seslendi.

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrı yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkacak ama, Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlığı kalacak. O dokunulmaz. Hani hodri meydan diyordun? Eğer diyorsan, ‘Önce ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, ey Kılıçdaroğlu gel destek ver’ diyeceksin. Ama verebilir mi? Veremez, abisi izin vermez” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, demokratikleşme ve AB konusunda hükümete her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Biz dedik ki, ‘arkadaş dokunulmazlıkları kaldırmak istiyorsan gel adam gibi kaldıralım.’ Anayasanın 83’üncü maddesini değiştirelim. Ne dokunulmazlığı? Kürsü dokunulmazlığı mı? Evet, milletvekili ister, Meclis de ister, Trabzon da ister, Hakkâri de ister, Tekirdağ da konuşsun ama dokunulmazlığı olsun. Eyvallah, hiç itirazımız yok. Ama hırsızın Meclis’te ne işi var? Efendim bakanlar olunca onlar olmazmış. Niye bakanlar olmaz, söyleyeyim mi? Yolsuzluğu yapan asıl aktör bakandır arkadaşlar. Ödeneklerin ve ihalenin yapılmasına milletvekili değil bakan karar verir. Yolsuzluk yapılırsa zaten bakan yapar. Bakanın izin vermediği yerde yolsuzluk olmaz. Yolsuzluk yapanları koruyanlar yolsuzluk yapanların ortaklarıdır.”