Kurultay öncesi yayınlanan 'deklarasyon'a Tekin’den tepki

Kurultay öncesi yayınlanan 'deklarasyon'a Tekin’den tepki

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gündemi YURT’a değerlendirdi. Tekin, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun  bayrak çağrısını savunarak, ‘Kimin bayrağa daha duyarlı olduğunu biz çok iyi biliyoruz” dedi

Özgür TUĞRUL / YURT

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘Bir Umut Ol’ projesine katılmak için geldiği İzmir’de YURT’a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Başbakan Binali Yıldırım’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nın Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan 8 askerin ailelerine destek olmak amacıyla yaptığı bayrak asın çağrısını çarpıttığına değinen Gürsel Tekin, “Son günlerde bir bayrak tartışması yaşanıyor. AKP’li yöneticilerin bayrak asılması çağrısı üzerinden Sayın Genel Başkanımıza yükleniyorlar. Takdir edersiniz ki o ülkenin bayrağı o ülkenin şerefidir. Bayrağımız ne iktidara ne de muhalefete aittir. Bayrak, 81 milyon yurttaşa aittir. Dolayısıyla böylesi bir tartışmanın açılması hele ki AKP’lilerin açması abesle iştigaldir” dedi.

'HOŞ BULMADIM'

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan Tüzük Kurultayı’nda 47 milletvekilinin hazırladığı deklarasyona ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tekin, “Hazırlanan taslakla ilgili bir müzakere olacağını ve büyük olasılıkla da kabul edileceğini düşünüyorum. Arkadaşlarımızın itirazlarını hoşgörü olarak  kabul ederim.  Sayın Genel Başkanımızın her türlü demokratik mekanizmayı işletti. Saatlerce  grup toplantısı, PM ve MYK da bunlar konuşuldu. Ama bunlar yetmiyormuş gibi Türkiye’nin bu kadar  anayasasının askıya alındığı, YSK’nın  neredeyse bir siyasi partiye yönelik ipotek altına alındığı bir dönemde böyle bir deklarasyonun hoş olduğunu düşünmüyorum. İtirazlar elbette ki olabilir. Tabi ki takdir kendilerinindir saygı duyuyorum” dedi.