Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: Saraya 25 bin kişiyle yürürüm

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj: Saraya 25 bin kişiyle yürürüm

MHP Genel Başkanlığı’na aday olan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj gönderdi. Akşener mesajında "Mahkemenin kurultay için vereceği karara müdahale ederseniz 25 bin kişiyle Saray'a yürürüm. Camide namaz kılarım" ifadelerini kullandı.

MHP'de Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan üçlüsü ayrı ayrı topladıkları 543 imza ile kurultay sürecini başlatmışlar ve konu yargıya intikal etmişti. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin gelecek hafta (8 Nisan) vereceği karar iç siyasi gelişmeleri tetikleyecek önemde. Mahkeme ‘olağanüstü kurultay toplansın' kararı verse bile MHP yönetiminin buna uymayacağı ve Yargıtay'a gideceği biliniyor.

MHP Genel Başkan adayları yargıya ‘siyasi' müdahaleden çekiniyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin politikalarının senkronize olduğu ve bu uyumun yargı kararına yansıyabileceği endişesi hakim. Bundan dolayı mahkemeden Erdoğan ve Bahçeli'yi üzecek bir kararın çıkmayacağını iddia edenlerin sayısı bir hayli fazla.

Meral Akşener, Erdoğan'a en yakın isimlerden birisi aracılığı ile mesaj göndermiş.  Meydan Gazetesi Ankara Temsilcisi Ömer Şahin’in bugünkü köşe yazısına göre o mesaj şöyle: “Eğer mahkemeye, MHP'nin kurultay sürecine bir müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe'ye yürürüm. Camide de namaz kılarım.”

Kısa bir süre önce de MHP Genel Başkan Adaylığını açıklayan Alparslan Türkeş'in genel sekreteri ve doktoru Selim Kaptanoğlu, Meral Akşener lehine adaylıktan çekildi.