MHP'nin Yozgat adayı Erdemir: İyi ki AKP’den istifa etmişim

MHP'nin Yozgat adayı Erdemir: İyi ki AKP’den istifa etmişim

MHP'nin Yozgat Belediye Başkan adayı, eski AKP'li vekir Mehmet Erdemir, “AKP’den iyi ki istifa etmişim”

MHP Yozgat Belediye Başkan adayı Mehmet Erdemir, Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı AKP’yi birçok konuda eleştirdi. Erdemir, 2002 yılında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisini davet etmesi üzerine AKP’den milletvekili olduğunu ifade ederken, “2005 yılında AKP’den istifa eden ilk milletvekiliyim” ifadelerini kullandı.

'ÜLKE YANLIŞ YERE GÖTÜRÜLDÜ'

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, video paylaşım sitesinde İlim Otağı isimli kanala açıklamalarda bulunan ve barış süreci döneminde yaşananları hatırlatan Erdemir, “Neydi bizim sıkıntılarımız. Ülkede fakirlik, yolsuzluk, yoksulluk terör. Bir görüşmeler yaptıktan sonra AKP’ye girdim. MHP’den istemeyerek de olsa faydalı olarak ayrıldım. Ama gittikten 6 ay sonra pişman oldum. Çıkar kavgaları, terörle ilgili çıkan yasalar, ardından ‘analar ağlamasın’ şeklinde yürütülen algı operasyonları ile ülke yanlış yere götürüldü. Tayyip Bey’in etrafındaki insanlar Tayyip Bey’i de yanlış yere götürdüler” dedi.

'CUMHURİYET KAYNAKLARI BİRİLERİNE HEDİYE EDİLDİ'

Ülke genelindeki özelleştirmeleri de eleştiren Erdemir, “Cumhuriyet kaynaklarımız maalesef özelleştirme adı altında birilerine hediye edildi. Bu konuda fazla kırıcı olmak istemiyorum. Ama bunlar herkes tarafından biliniyor. Örneğin bizim tekel fabrikamız vardı. Ne hale geldiğini Yozgat halkı çok iyi biliyor” diye konuştu.

'ONLAR GİBİ EL KALDIRIP İNDİRMEDİM'

Ceylan derisi koltuklardan kolay kolay kopamadığını ifade eden Erdemir, “Bizden sonra bir sürü kamuoyunda çok takdir edilen, mesleklerinde dev gibi insanların büyük bir kısmı o kırmızı koltuklara esir oluyorlar. Vicdanlarına göre hareket etmiyorlar. Ama maalesef nefis öne çıktığı için bazı kanunlara ‘evet’ diyorlar” dedi. Kendisinin 2002 yılında AKP’nin 1’inci sıradan milletvekili adayı olduğuna dikkat çeken Erdemir, “Bugün bakanlık yapan, başbakan yardımcılığı yapan muhterem de (Bekir Bozdağ) 5’inci sıradaydı. Onlar gibi el kaldırıp indirseydim ben de kırmızı plakaya binebilirdim. Önemli olan kırmızı plakaya binmek değil. Önemli olan 3, 4, 5 dönem milletvekilliği yapmak değil. Nasıl olsa günün birinde bu hayat bitiyor. Önemli olan kendi memleketine başı dik gelmek. Çarşıda gördüğün hemşehrilerin senin elini sıkacak. Ben o hayatı reddettim. İyi ki 2005’te istifa etmişim.