Muharrem İnce neden artık AKP yerine AK Parti yazıyor?

Muharrem İnce neden artık AKP yerine AK Parti yazıyor?

CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı iddialarıyla gündemde olan Muharrem İnce'nin yıllardır kullandığı AKP kısaltması yerine AK Parti yazmaya başlaması dikkat çekti.

Yeni parti kurma hazırlığında olduğu söylenen Muharrem İnce'nin, senelerdir AKP kısaltması kullandığı ve hatta "Ben AKP diyorum yandaş medya AK Parti yazıyor" diye isyan ettiği biliniyordu.

Ben AKP diyorum, yandaş basın Ak parti yazıyor! Ben Esad diyorum yandaş basın Esed yazıyor. Benim söylemediğimi yazmak doğru ve etik değil!

— Muharrem İNCE (@vekilince) October 18, 2012

Muharrem İnce'nin daha önce attığı tweetlerden bazıları şöyle;

Yüreğir Gençlik Kolları Başkanımız Eren kardeşim, ben 1983’te apoletli Kenan Paşa varken yaşadım, sen kravatlı Recep Paşa varken yaşıyorsun. Ölüm listeleri hazırlayanları ifadeye bile çağırmayıp AKP Genel Başkanının hedef göstermesiyle seni tutuklayan bu faşist düzen sona erecek.

— Muharrem İNCE (@vekilince) May 16, 2020

İnce son olarak 5 Temmuz'da AKP kısaltmasını kullanmış,

Muhalif medyaya virüs gözüyle bakan AKP Genel Başkanının ve O’nun ekran bekçisi RTÜK’ün komik gerekçeleri. https://t.co/ElJzO5awVU

— Muharrem İNCE (@vekilince) July 5, 2020

7 Temmuz'dan itibaren İnce'nin attığı tweetlerde AKP yerine AK Parti yazdığı görülüyor;

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Ak Parti Genel Başkanının yerini söyleyen 3 Yaveri tahliye edilmiş. Sözcü Gazetesi’ni aynı gerekçeyle FETÖ’den yargılayıp niye mahkum ettiniz? Derdiniz neydi? Derdiniz Sözcü’yü susturmak mıydı? Ortamlarda FETÖ ile mücadele ediyoruz dersiniz.

— Muharrem İNCE (@vekilince) July 7, 2020

İnce'nin 7 Ağustos 2020 tarihli tweeti;

Bir tarafta Ak Parti’den ayrılanlara “Ümmeti bölmeyin”, CHP’den ayrılma iddialarına “en doğal hakkı” deniliyor.
Diğer tarafta ise Ak Parti’den ayrılanlar demokrasi kahramanı, CHP’de rahatsız olanlar sarayın adamı.
Yok birbirlerinden farkları...

— Muharrem İNCE (@vekilince) August 7, 2020

Muharrem İnce'nin artık AKP yerine AK Parti yazması sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar Muharrem İnce'nin yeni partisinin AKP ile ittifak yapacağı değerlendirmelerinde bulundu. Bazı kullanıcıları ise İnce'nin saraya çıkan CHP'li olduğu görüşünü savundu.

Yurthaber