Oğuz Kaan Salıcı: Türkiye'de kongre yapan tek parti biziz

Oğuz Kaan Salıcı: Türkiye'de kongre yapan tek parti biziz

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Salıcı, bir gazetecinin Ankara İl Kongresi'yle ilgili sorduğu soruya "Türkiye'de kongre yapan tek parti biziz. Blok liste, çarşaf liste, birden fazla aday... Başka bir partide bunların nasıl yapıldığına ilişkin bir tartışmaya şahit olmuyoruz. Tüzük neyse bağlayıcıdır" diye yanıt verdi.

Oğuz Kaan Salıcı, İş Bankası hisseleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Salıcı, "İş Bankası’na yönelik yapılan bu saldırılar, İş Bankası’nı Türkiye’nin en büyük bankaları sıralamasında gerilere doğru çekiyor. İktidar, Türkiye'nin ekonomisini daha derin bir krize sokacak bir çabanın içine girmiş durumda" dedi.

Salıcı'nın konuşmasından satır başları;

EKONOMİK KRİZ

Bütün bu yaşanan acılara, intiharlara, kendini yakma girişimlerine "bunlar ucuz siyasi manevralar" diyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Ülkemiz neden bu hale geliyor? Hükümet Cumhuriyet tarihinin tek seferde en büyük borçlanmasını gerçekleştirdiği için övünmekle meşgul. Türkiye yüksek faizle borçlanmak zorunda kalıyor ve hükümetimiz de bunu başarı olarak anlatmaya çalışıyor.

Tank Palet fabrikasına 50 milyon dolar bulamadığımız için sattık diyen faizci iktidar bir günde yabancılara 48 milyon dolar faiz ödüyor. Milletin "kefen parası" ihtiyat akçesi hazineye aktarıldı.

Gezi Davası'nın yarın duruşması yapılacak. Gezi Davası bir siyasi davadır. Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz dava salonunda bulunacak. Gercekgundem.com'da yer alan habere göre Salıcı şöyle devam etti; Gezi protestoları bir hak arama süreciydi. Ben de Gezi'deydim. Birlikte olabilmenin dayanışmanın güzelliğini yaşayabilmek için, yaşadığım şehir beton şehire dönmesin diye. 

Hilmi Özkök'ün açıklamaları...

Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi. 1990lardan itibaren yazılmış olan MİT raporları var. "Devlet içinde bir örgütlenme var" şeklinde raporlar var. Bunların tamamı görmezden gelindi. Eğer 2004 MGK kararını ve bu karardan sonra yapılanlara baktığınızda aslında o kararın bakanlıklara dağıtılmadığını göreceksiniz.

Darbe söylemini son günlerde kaleme alanlar kimler? AK Partili köşe yazarı. Bunları neden yazıyorsunuz, bunlarla ilgili bildiğiniz bir şey mi var diye çağırıp sorsunlar. Kuş uçsa Tayyip Erdoğan'ın bilgisinde oluyor. Buyursunlar onlara sorsunlar. 

CHP'nin İş Bankası hisseleri

Bu konu gündeme ara ara getiriliyor. CHP'nin İş Bankası hisselerinden dolayı elde etmiş olduğu bir kuruş gelir yok. CHP'nin görev verdiği kişiler Atatürk'ün vasiyetini temsil etmek üzere orada bulunuyorlar. İş Bankası'na yönelik yapılan bu saldırılar, İş Bankası'nı Türkiye'nin en büyük bankaları sıralamasında gerilere doğru çekiyor. Böyle bir buhran döneminde sırf tartışma yaratmak için Türkiye'nin ekonomisini daha derin bir krize sokacak bir çabanın içine girmiş oluyor iktidar. Bizim insanımız açlıktan kendini yakıyor, böyle bir ortamda bu tür adımlardan uzak durulması gerekir. Atatürk'e karşı düşmanlığı tescilli olanlar bu süreci germeye devam edecek, biz Atatürk'ün vasiyetinin takipçisi olacağız.

CHP Ankara İl Kurultayı...

Türkiye'de kongre yapan tek parti biziz. Blok liste, çarşaf liste, birden fazla aday... Başka bir partide bunların nasıl yapıldığına ilişkin bir tartışmaya şahit olmuyoruz. Tüzük neyse bağlayıcıdır. Bu maddeler hepimizi bağlayıcıdır. 

İYİ Parti'de İsmail Ok'un istifası...

Ben CHP'nin sözcüsüyüm. İYİ Parti'de yaşanan bir iç meseleyle ilgili bizim yorumda bulunmamız İYİ Partililere karşı saygısızlık olur. Benzer bir durum gözaltına alındığı ifade edilen HDP'li için de geçerli. Ortada terörle ilgili bir bağlantı varsa bu ülkenin askeri, polisi var. Başka bir siyasi partinin iç meselesiyle ilgili yorum yapmak doğru görünmüyor.

Kılıçdaroğlu - İnce görüşmesi

Bu konuda MYK'da bir görüşme olmadı. Sayın Muharrem İnce partimizdeki önemli bir siyasetçi. Cumhurbaşkanı adayı ile genel başkanımız arasındaki bir görüşme son derece normal. İddialarla ilgili Sayın İnce'nin ağzından duymadıkça bir yorum yapmayız.