Patates üreticisine danışmanlık yapan Pakdemirli: Çocuğumun rızkı için çalışıyorum

Patates üreticisine danışmanlık yapan Pakdemirli: Çocuğumun rızkı için çalışıyorum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 2013-2018 yılları arasında dünyanın en büyük patates üreticisi McCain Food’un danışmanlığını yapmış olmasıyla ilgili haberlere yönelik açıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çankırı’da AKP Seçim Bürosu açılışına katıldı. En büyük patates üreticisi McCain Food’un danışmanlığını yapmış olmasına ilişkin konuşan Pakdemirli kendisine bakanlık görevi tebliğ edildikten sonra tüm ücretli görevlerinden istifa ettiğini söyledi.

‘ÇOK ŞEREFLİ BİR GÖREVİ YÜRÜTÜYORUM’

“Bu iddiaya gülüyor olmamız lazım” diyen Pakdemirli, ”Ben şu anda bu memlekette 16 kişiye nasip olmuş çok şerefli bir görevi yürütüyorum. Bu görevi alacağımı haber alır almaz tüm ücretli görevlerimin hepsinden istifa ettim. Bir defa böyle etik dışı bir ilişkinin içinde olmam söz konusu değil” dedi.

‘ÇOCUĞUMUN RIZKI İÇİN ÇALIŞIYORUM, BEN UZAYDAN MI GELDİM’

Bir firmaya geçmişte danışmanlık yapmış olmasının yanlış olmadığını da kaydeden Pakdemirli, ”Bir insanın çoluğunun çocuğunun rızkı için çalışması normal değil mi? Ben uzaydan mı geldim? Benim 27 yıllık çalışma hayatım var. Gıda, perakende tüm sektörlerde çalıştım. Yani evinde oturup bakan olmaya gelmiş bir insan değilim ki… Geçmişte çalışmış olduğum yerler olabilir. Bunlarla geçmişte çalışmış olmam bugün herhangi bir ticari ilişkiye girmemi gerektirmez ki” diye konuştu.

‘BENİM ÜZERİMDEN HÜKÜMETİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Sözlerinin devamında ‘Komik olan şudur’ diyen Pakdemirli, “Bakanlık olarak sofralık patates ithalatına izin verdiklerini ancak söz konusu firmanın dondurulmuş patates üretiyor. Bu konuyu gündeme getirerek benim üzerimden bakanlık ve hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.