Saray ittifakında çatlaklar: MHP'lileri işe almam mümkün değil

Saray ittifakında çatlaklar: MHP'lileri işe almam mümkün değil

Gebze'nin AKP'li belediye başkanı Zinnur Büyükgöz, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü'nün MHP'lilerin istihdamı talebine olumlu yanıt vermesinin mümkün olmadığını açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın ortakları AKP ve MHP arasında belediyelerdeki işe almalar ve görevlendirmeler üzerine yaşanan krize Kocaeli'nin Gebze ilçeside eklendi.

Geçtiğimiz hafta MHP'nin iktidar ortağı olduğunu açıklayan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydin Ünlü, Kocaeli'deki AKP'li belediyelerde ülkücülerin kadrolaşacağını söylemişti. Bu açıklama üzerine yaşanan tartışmalar Gebze'nin AKP'li belediye başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı açıklama ile son noktayı koydu.

'KURBAN BAYRAMINDAN SONRA ÜLKÜCÜLER KADROLAŞACAK'

Konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyen belediye başkanı Büyükgöz, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü'nün MHP'lilerin istihdamı talebine olumlu yanıt vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydin Ünlü, "Kurban Bayramı'ndan sonra ülkücüler kadrolaşacak diyen bir il başkanıyım. Bizim alnımız açık ve ayağımız yere sağlam basan bir kadro olduğumuzu herkes görecek. Kadrolaşmak ülkücülerin hakkıdır ve bu hakkı ülkücülere vereceklerdir. Burası Kocaeli, burada Cumhur İttifakı için pazarlık yapılmadı ve pazarlığın yapılmadığı tek il burası. AK Parti İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nın samimiyetine inanıyoruz. Bayramdan sonra hak ettiğimiz kadrolaşmayı alacağız." açıklaması yapmıştı.

'MHP'NİN 'İSTİHDAM' TALEBİNE YANIT VEREMEM'

Artı Gerçek'in haberine göre MHP İl Başkanı Aydın Ünlü'nün açıklamalarına basın toplantısıyla yanıt veren Gebze Belediye Başkanı AKP'li Zinnur Büyükgöz, "MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, ülkücülerin istihdam edileceği açıklamalarında bulunuyor. Gebze Belediyesi'nde teknik açıdan istihdam mümkün değil. MHP İl Başkanı'nın istihdam talebine olumlu yanıt vermem mümkün değil" dedi. (HABER MERKEZİ)