Soyer'den anlamlı mesajlar

Soyer'den anlamlı mesajlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer'den çarpıcı mesajlar...

YURT/İZMİR

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan ve Suriye'nin İdlib kentinden art arda gelen acı haberler hakkında mesajlar veren Başkan Soyer, "Ülke olarak aklımız askerlerimizde, yüreğimiz askerlerimizde, onların kılına zarar gelmesin diye kaygı içinde gelişmeleri izliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Soyer ayrıca "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak da ev sahipliği yaptığımız Mehmetçiklerimize ne faydamız olur, onların hayatlarını nasıl kolaylaştırırız diye düşünüyoruz. İlk olarak İzmir’de zorunlu askerlik görevlerini yerine getiren er ve erbaşlarımızın ulaşımını ücretsiz duruma getirdik. Evlerinden ailelerinden uzakta vatan görevi için canlarını ortaya koyan askerlerimiz için ne yapsak az. Bu nedenle elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözüne vurgu yaptığı açıklamasını şu ifadelerle noktaladı: Şunu çok iyi biliyoruz ki; her şeyden önemlisi bu vatanın evlatlarının geleceğidir, onların hür ve bağımsız vatandaşlar olarak yaşamalarını temin etmek zorundayız.

Ancak; sağlıklı, akılcı ve ayakları yere basan bir dış politika ile bu evlatlarımızın geleceğini ve hayallerini kurtarabiliriz.

Tam da bu nedenle Türkiye’nin içine kapanmış, dünyayla kavgalı bir konumda olmasını kabullenemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, nefesimiz yettiğince “yurtta sulh, cihanda sulh” demeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle vatan görevini yapan askerlerimize kuvvet, şehitlerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum.