Almanya'da Türkler güvende mi?

Almanya'da Türkler güvende mi?

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği Başkanı Mustafa Tosun yaptığı basın açıklamasında, son dönemde Almanya'da Türklere yönelik artan şiddet olaylarına dikkati çekti.

AADDB Başkanı Mustafa Tosun'un açıklaması şöyle:

"Bu kaçıncı saldırı ve kaçıncı ölüm? 

Mölln, Solingen, NSU davaları, Türk derneklerine, cemevleri  ve camiilere saldırı, türkler hakkında yürütülen sürekli karapropaganda, Türk işadamlarına karşı sistematik bir şekilde aşırı vergi denetimi, Türkçemize karşı yapılan sinsice saldırı, bitmek tükenmek bilmeyen saldırılar...

Tekrar soruyoruz: Alman Devleti vatandaşını koruyabiliyor mu?

Yetkililer, Güvenlik birimleri içinde ırkçı bir yapılanmanın olduğuna sürekli vurgu yapıyor. Konu son İçişleri Bakanlığı konferansına dahı taşınmıştır.

Örnek:
Hessen Eyaletinin Poliş Teşkilatı içinde 38 memura soruşturma açılmıştır. Bu ırkçı grubun kolları ve etkisi nereye kadar uzanıyor? Hukukun içinde etkileri var mı? Yoksa eğer, NSU davalarında dosyalar neden kapatıldı?

Siyasete, sivil toplumun ve hukuk devletinin içine yuvalanmış bu ırkçı terör grubunun üzerine kararlı bir şekilde gidilmezse eğer, gelecekte Almanya'da yaşayan Türkleri ne gibi tehlikeler bekliyor?

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği olarak her daim barış ve uyum içinde yaşamayı ve teşkilat olarak birarada yaşamanın sorumluluğu alarak her türlü göreve hazırız.

Bu tür cinayetlerin bir daha tekrarlanmaması ve sorunun kökten çözülmesi dileğiyle Hanau'da yaralanan insanlarımıza acil şıfalar diliyor, kaybettiğimiz insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz."

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği