Bulgur pilavına lezzet katan öneri. Sivas'ta ustalar böyle pişirince lezzeti artıyor

Sivas usulü etli bulgur pilavı herkesi hayran bırakıyor. İşte o tarif

Bulgur pilavına lezzet katan öneri, Sivas mutfağının ustaları tarafından sunulmaktadır. Bu öneri, etli bulgur pilavının lezzetini artırmak için kullanılan bir tariftir. Sivas mutfağının uzmanları tarafından yapılan bu tarif, bulgur pilavına eşsiz bir lezzet katmaktadır. Ustaların bu tarifle bulgur pilavını pişirmesi, yemeğin lezzetini artırmaktadır. Bu öneri, bulgur pilavı tarifine farklı bir lezzet katmak isteyenler için harika bir seçenektir.

Etli Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler


1 su bardağı pilavlık bulgur
200 gram kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Su

Etli Bulgur Pilavı Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede 35-40 dakika kadar haşlayalım.
Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağla beraber pilav tenceresine alıp kavuralım.
Pembeleşmeye yakın haşlanan etleri tencereye ekleyelim.
Bir iki çevirdikten sonra tereyağını ilave edelim.
Yağ eriyince bulguru ekleyelim.
Et suyundan pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar pilavın üzerine dökelim.(suyu kontrollü koyunuz.)
Tuzunu da ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun:)

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com, youtube.com

İlgili Haberler

Star TV'den sonra NOW TV'de yer alıyordu. Yeni adresi resmen belli oldu
Kekiniz fırından kalıp gibi çıkacak. Kabaran ve asla çatlamayan kekin püf noktası
İç harca eklendiğinde biber dolmasına farklı bir aroma katıyor! İşte lezzet katan tüyo

Gözden Kaçmasın Haberleri

23 Nisan için ilk resmi tören TBMM'de yapıldı
Prens Dizisinden Hayranlarını Sevindiren Haber! 3. Sezon Tarihi Belli Oldu
Devlete iş ilanı için duyuru yapıldı 2025! OGM'de 4.500 personel alımı başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!
MSÜ ertelendi mi 2025? MSÜ sonuçları öğrenme, sorgulama!
Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?