Kuru fasulyeyi pamuk gibi yapıyor! 1 kaşık eklendiğinde yemeğin tüm gazını alan yöntem...

Kuru fasulye pişirirken bilmeniz gereken püf noktalar. Yemeğiniz bu yöntemle pamuk gibi oluyor

Kuru fasulyenin pişirilmesi sırasında karşılaşılan gaz problemine çözüm bulmanın en etkili yolu kimyon kullanmaktır. Yemek pişirme esnasında sadece 1 kaşık kimyon eklemek, kuru fasulyenin sindirilmesini kolaylaştırarak sindirim sisteminde oluşabilecek gazı önler. Kimyonun sindirim sistemine olan faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır ve bu nedenle kuru fasulye yemeğine eklenmesi sindirim sorunlarını önlemek için etkili bir yöntemdir.
 

Kimyonun kuru fasulyeye etkisi, yemeğin sindirilmesini kolaylaştırması ve sindirim sisteminde oluşabilecek gazın azaltılmasını sağlamasıdır. Bu nedenle özellikle sindirim sorunu yaşayan kişilerin kuru fasulye yemeği yaparken kimyon kullanmaları önerilmektedir. 

KURU FASULYE TARİFİ

MALZEMELER

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 2 adet orta boy soğan
  • 300 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (ya da domates salçası)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

TARİF

  • Kuru fasulyeleri bir akşam önceden derin bir kabın içine alın ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyip bu şekilde sabaha kadar bekletin.
  • Yemeğinize başlayacağınız zaman kuru fasulyelerin suyunu süzüp güzelce yıkayın ve bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek haşlamaya başlayın. Fasulyeler haşlandığında suyunu süzün.
  • Ayrı bir tencerede etlerinizi de haşlamaya başlayın. Haşlanan etin suyunu kuru fasulye yapımında kullanmak üzere ayırın. Etleri içerisinden çıkarın.
  • Bir tencerenin içinde tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra haşlanmış etleri üzerine ekleyip biraz kavurun.
  • Soğan ve etlerin üzerine salçayı ekleyip kokusunu çıkana kadar kavurun. Yemeğe fasulyeleri de ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Tüm malzemelerin üzerine tuz ve sıcak su ya da et suyu ekledikten sonra pişirmeye başlayın.
  • Fasulye ve etler önceden haşlandığı için en geç 15 dakika içinde yemeğiniz hazır olacaktır

AFİYET OLSUN!

İlgili Haberler

Trabzonlu balıkçıdan hamsi pişirmenin püf noktası! Sırrı meğer bu püf noktasındaymış
Pazarcılar üzülecek: Yeşillikleri böyle saklarsanız aylarca bozulmuyor ve sararmıyor
Salçayı böyle saklayın! Küflenme süreci 3 kat yavaşlıyor ve salça asla bozulmuyor

Gözden Kaçmasın Haberleri

23 Nisan için ilk resmi tören TBMM'de yapıldı
Prens Dizisinden Hayranlarını Sevindiren Haber! 3. Sezon Tarihi Belli Oldu
Devlete iş ilanı için duyuru yapıldı 2025! OGM'de 4.500 personel alımı başvuru tarihi ve şartlar belli oldu!
MSÜ ertelendi mi 2025? MSÜ sonuçları öğrenme, sorgulama!
Tarım ve Orman Bakanlığı 8500 Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?