1 tatlı kaşığı tüketildiğinde hafızayı uçuruyor! Baharatların meğer en iyisiymiş

1 tatlı kaşığı tüketildiğinde hafızayı uçuruyor! Baharatların meğer en iyisiymiş

Beyne iyi gelen ve hafızayı uçuran baharat: Bu baharat birçok kişi tarafından üstelik tüketilmekte

Aykiri.com.tr'de aktarılanlara göre; Beyne iyi gelen bir baharat bulundu. 1 tatlı kaşığı tüketildiğinde hafızayı koruyor ve güçlendiriyor

 

Unutkanlık, genellikle çeşitli faktörlerin birleşimi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Yaşlanma süreci, stres, yetersiz uyku, beslenme düzeni, hormonal değişiklikler, bazı ilaçlar, alkol ve madde bağımlılığı gibi etmenler unutkanlığa neden olabilir.

Ayrıca, beyin yaralanmaları, demans gibi nörolojik hastalıklar da unutkanlığa yol açabilir. Bu nedenle, unutkanlık durumunda uzman bir sağlık profesyoneline danışmak ve gerekli tetkikleri yaptırmak önemlidir.

658abef652300.jpg

Ayrıca, sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek düzenli egzersiz yapmak, dengeli beslenmek ve stresten uzak durmak unutkanlığın önlenmesinde yardımcı olabilir.

UNUTKANLIĞA İYİ GELEN BAHARAT

Sosyal medyada sağlıklı tavsiyeler paylaşan Osman Müftüoğlu'unun güçlü bir bellek için önerdiği 3 baharat dikkat çekti.

1. Zerdeçal

2. Safran

3. Kimyon

 

ALMAN BİLİM İNSANLARI KANITLADI

Alman bilim adamları tarafından yapılan ve 'Stem Cell Research and Therapy' dergisinde yayımlanan bir araştırma, zerdeçalda bulunan bir maddenin, beynin iyileşmesinde rol alan sinir hücrelerinin gelişimine yardımcı olduğunu gösterdi.

 

Araştırmacılara göre günde 1 çay kaşığı zerdeçal tüketmek bile beyni korumaya yetiyor.

ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

 

Faydaları saymakla bitmeyen zerdeçalı yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. 1 çay kaşığından fazla tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. 

Kaynaklar: Stem Cell Research and Therapy, Life724, Aykiri.com.tr

İlgili Haberler