Sarma pişirirken bilmeniz gereken teknik! Meğer içinin iyi pişmesini sağlıyormuş....

Sarma pişirirken bilmeniz gereken teknik! Meğer içinin iyi pişmesini sağlıyormuş....

Yaprak sarma pişirirken aklınızda bulunması gereken tüyolar

Yaprak sarma tarifi, geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Yapımı oldukça özen gerektiren bu tarifte, taze asma yaprakları kullanılır.

Yaprak sarması için genellikle pirinç, kıyma, soğan ve baharatlar kullanılır.

Yaprak sarması yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yaprakların özenle temizlenmesi ve sarılırken dikkatli olunması bulunur.

Yaprak sarma tarifi, lezzeti ve pratikliği ile sofraların vazgeçilmezi olmaya devam etmektedir.

YAPRAK SARMA PİŞİRİRKEN AKLINIZDA BULUNSUN

nefisyemektarifleri.com’da yer alan bir içeriğe göre tencereye dizilen sarmaların üzerine kullanmadığınız yaprakları serin ki yaprak sarması dağılmasın. Üstelik sarmalar böylece kararmıyor da.

Yaprak sarmaları kalem gibi sarmak çok önemlidir. Böylece daha lezzetli olurken tadına da doyum olmaz. Unutmayın iç koyduğunuz yaprakların damarlı olmamasına dikkat edin. Körpe ve taze yaprakları kullanın böylece sarmanız daha lezzetli olacaktır.

Ayrıca damarsız yapraklar sarmaların daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Yapraklarınızın hemen hemen aynı boyutlarda, hafif genişçe olması hem işinizi kolaylaştıracak hem de daha düzgün görünüm elde etmenizi sağlayacak.

maxresdefault.jpg

İç harcı dengeli koymak, sarmanın pişirme aşamasından sonra dağılmaması için önemli bir nokta. Pirincinizin iki katına çıkacağını hayal edin ve daha minimal davranın!

Böylece tencerenizde patlamış sarmalara rastlamayacaksınız…

YAPRAK SARMA NASIL YAPILIR?

  • 500 gram salamura yaprak
  • 1 tane limon
  • Zeytinyağı

İç harcı için:

 

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

DAĞILMAYAN YAPRAK SARMA TARİFİ

İlk önce salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır.

maxresdefault-002.jpg

Daha sonra geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir.

Üzerine zeytinyağı dökülür.

Pirinç yıkanarak kabın içerisine eklenir.

Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır (çiğ bir iç harç olacak)

Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır.

Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir.

Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri eklenir.

Sarmaların üzerine hafif çıkana kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.(üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir tabak kapatabilirsiniz.)

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

İlgili Haberler