Bamyayı yanlış pişirmeyin. Erimemesi için meğer bu sırrı bilmek gerekiyormuş

Bamyayı yanlış pişirmeyin. Erimemesi için meğer bu sırrı bilmek gerekiyormuş

Bamya yemeği pişirmenin püf noktası. Kış aylarının en sevilen yemeklerinden biri olan etli bamya yemeğini bu tarifle pişirebilirsiniz

Bamyanın erimemesi için mutlaka yemeğinizi zeytinyağı ile pişirin ve tencere içine limon suyu ekleyin. 

lezzet.com.tr sitesindeki içerikte; Etli bamya yemeği pişirirken bilinmesi gereken tarif paylaşıldı. İşte etli bamya yemeğinin tarifi ve malzemeleri

Malzemeler

  • 500 gr yaş bamya 
  • 300 gr ince doğranmış kuşbaşı et 
  • 1 adet büyük soğan 
  • 3 adet domates 
  • Yarım Limonun suyu 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

ETLİ BAMYA TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır. 
  2. Soğan biraz suyunu salınca ezilmiş sarımsak, salça ve ince doğranan kuşbaşı et tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 
  3. Bamyaların baş kısımları kesilir. Çok büyükse eğer birkaç parçaya bölünebilir.
  4. Bamyalar ve küp küp doğranan domates eklenir. 
  5. Bir limonun suyu tencereye sıkılır ve yarım limon kabuğu da tencereye atılır. 
  6. Tenceredeki malzemelerin üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişirmeye bırakılır. 
  7. Piştikten sonra limon kabuğu çıkartılır ve servis edilir. Afiyet olsun. 

maxresdefault-005.jpg

BAMYA ÇOK FAYDALI BİR SEBZEDİR

haberturk.com sitesinde yer alan içerikte; Bamyanın faydaları sıralandı. İşte bamyanın bilinmesi gereken faydaları

  • Bamyanın içeriğinde pek çok mineral ve vitamin bulunmaktadır.
  • Enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlayan bamya yenilerinin oluşumundan da korur.
  • Bamya kanser düşmanıdır.
  • Sindirimin düzenlenmesine destek olur.
  • Bamya sayesinde bilişsel fonksiyonlar düzelir.
  • Kalorisi düşük bir sebze olan bamya zayıflamaya da yardımcı olur.

İlgili Haberler