Bir böreği daha lezzetli hale getiren sır, tüm börekçilerin uyguladığı teknikmiş

Bir böreği daha lezzetli hale getiren sır, tüm börekçilerin uyguladığı teknikmiş

Börek yaparken daha lezzetli olması için bilmeniz gereken bazı küçük aşçılık sırları.

Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Çıtır çıtır ve lezzetli börekler yapmak herkesin istediği tek şeydir. Böreğinizin lezzetli olması için bilmeniz gereken bazı önemli bilgiler var.

İÇ MALZEMELER ÖNEMLİ

Börekte kullanacağınız iç malzemeler çok önemli. Mutlaka iç malzemeler taze olmalıdır. Aynı zamanda da ne sıcak ne soğuk olmamalı. Oda sıcaklığında olmalı.

Çok sıcak olan iç malzeme yufkanın yırtılmasına yol açar. Çok soğuk olan iç malzeme ise böreğin geç pişmesine ve hamur gibi olmasına yol açar.

maxresdefault-007.jpg

KULLANILAN YAĞIN KALİTESİ DE ÖNEMLİ

Öte yandan börek yapımında mümkünse zeytinyağı kullanın. Ayçiçek yağıyla yapılan börekler pek lezzetli olmamaktadır.

KIYMALI BÖREK YAPARKEN BU PÜF NOKTAYA DİKKAT

Bir diğer uyarı da kıymalı börek yaparken uygulamanız gereken yöntemle ilgili. Kıymalı börek yaparken kıymanın mutlaka iki kez çekilmesine dikkat edin. İki kez çektirdiğiniz kıyma ile yapılan börek çok daha lezzetli olacaktır.

maxresdefault-006.jpg

FIRIN AYARINA DİKKAT

Fırını önceden mutlaka ısıtın. Fırının ayarını tarifteki ölçüye göre ayarlayın. Ayrıca sürekli fırın kapağını da açmayın. Sürekli olarak fırın kapağını açarsanız böreğinizin hamur kalmasına yol açabilirsiniz.

YUFKA DA ÖNEMLİ

Eğer böreğinizi hazır yufka ile yapacaksanız mutlaka ama mutlaka yufkanın taze olmasına dikkat edin. Bu püf noktalar sayesinde yapacağınız börek çok ama çok daha lezzetli olacaktır.

Kaynak: Haberciniz.biz

İlgili Haberler