Kabak çekirdeğindeki büyük tehlike. Şimdiye dek birçok kişi görmezden gelmişti...

Kabak çekirdeğindeki büyük tehlike. Şimdiye dek birçok kişi görmezden gelmişti...

Kabak çekirdeğinin günde 1 avuçtan fazla tüketilmemesi öneriliyor. Peki ama neden? İşte kabak çekirdeği hakkında bilmeniz gerekenler

Kabak ve kabak çekirdeği, sağlıklı beslenme için oldukça önemli bir yere sahiptir. Ancak, kabak çekirdeğinin fazla tüketilmesi durumunda bağırsak sağlığını tehdit edebileceği ortaya çıktı. Bu nedenle, kabak çekirdeği tüketirken dikkatli olunması gerekiyor.

Sabah.com.tr'deki içeriğe göre; Tuz oranı oldukça fazla olan kabak çekirdeğini n sodyum oranı da oldukça yüksektir. Vücut için çok zararlı olan tuz miktarını engellemek için kabak çekirdeğini aşırı miktarda tüketmemeniz tavsiye ediliyor.

Öte yandan; Kabak çekirdeğinin ilaçlarla alınması ile ilgili net bir bilgi olmasa da genellikle tavsiye edilmiyor. Herhangi bir yan etki oluşturabileceği için ilaçlar ile birlikte kabak çekirdeği tüketmemeniz daha iyi olacaktır.

Kabak çekirdeği, lif bakımından oldukça zengin bir besindir. Ancak, çok miktarda tüketildiğinde yemek gazı veya şişkinliğe neden olabilir. Ayrıca, bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir. Bu nedenle, uzmanlar günde 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmemeyi öneriyorlar.

pumpkin-seeds-4748352-1280.jpg

Bununla birlikte, kabak çekirdeğinin dengeli tüketildiğinde birçok faydası da bulunuyor.

İŞTE KABAK ÇEKİRDEĞİNİN AZ TÜKETİLMESİ DURUMUNDAKİ FAYDALARI

-Uykuyu iyileştirir.

-Diyet atıştırmalığı için uygundur.

-Parazitlerin vücuttan atılmasını sağlar.

-Antioksidan bakımından zengindir.

-Diyabet riskini azaltabilir.

-Antikanser özellikleri vardır.

-Kötü kolesterol seviyelerini düşürebilir.

-Mesane sağlığına faydalıdır.

 

İlgili Haberler