Kaya gibi yoğurt mayalamak aslında mümkün! Köylülerin yoğurt yapma tekniği

Kaya gibi yoğurt mayalamak aslında mümkün! Köylülerin yoğurt yapma tekniği

Kaya gibi yoğurt mayalamak istiyorsanız işte bilmeniz gereken tüyo! Birçok aşçı tarafından da bilinmeyen o yöntemi sizler için derledik.

Bu pratik tarifle evde katkısız ve muazzam lezzetli yoğurdunuzu yapabilirsiniz. Yoğurt, sağlıklı bir besin olduğu için günlük beslenmenizde mutlaka yer almalıdır.

Yoğurt, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak marketlerde satılan yoğurtların katkı maddeleriyle dolu olması, evde yapmanın daha sağlıklı ve lezzetli olmasını sağlar. Köylülerin sır gibi sakladığı yoğurt tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler:

maxresdefault.jpg
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 lt doğal süt

Yapılışı:


1. Derin bir tencereye doğal sütü koyup harlı ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra kepçe yardımıyla havalandırarak 5-6 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
2. Diğer bir kapta soğuk süt ve yoğurdu ezip karıştırın. Bu karışımın pütürsüz olması önemlidir. Kaynamış sütü ılıttıktan sonra yavaş yavaş karışımı içine dökün. Sütün ısısı sıcak olmamalıdır, aksi takdirde yoğurt ekşir. Maya, en üst tabakada oluşan kaymak bozulmadan kenarından açarak ilave edilmelidir. Tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
3. Tencerenin kapağını kapatıp, örtüyle sararak 5 saat bekletin. Sonrasında buzdolabında bir gece bekletip tüketebilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

Püf noktası: Sütün ısısını serçe parmağınızla kontrol edin. Parmağınızı yakmayacak derecede ılık olmalıdır.

Fotoğraflar: youtube.com - Kaynak: yurtgazetesi.com.tr

İlgili Haberler