Sadece Türkiye'de yetişiyor! Bir tabak yendiğine vücudu temizliyormuş...

Sadece Türkiye'de yetişiyor! Bir tabak yendiğine vücudu temizliyormuş...

Sivaslıların çokça tükettiği madımak otu meğer çok faydalıymış. Madımak otuyla peki yemek nasıl yapılır? İşte bilmeniz gereken her şey!

Madımak otu, özellikle Türkiye'de ve Sivas'ta yetişen bir bitkidir. Bu bitkinin faydaları oldukça fazladır ve saymakla bitmez. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Ayrıca kan şekerinin dengelenmesine destek olur ve yüksek kan şekerini normal seviyelere indirmede etkili olduğu bilinir. İdrar söktürücü özellik göstererek böbrek sağlığına da katkıda bulunur. Çayı yapılarak içildiğinde mide ve bağırsakları rahatlatır. Antiseptik özellikleri sayesinde mide ve bağırsakta oluşabilecek hastalıkların önüne geçer. Ayrıca ishal sorununun hızla son bulmasına da destek olur. Madımak otunun bu faydaları, sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir.

MADIMAK OTU NASIL PİŞİRİLİR?

İç Anadolu’nun en meşhur yemeklerinden birisi olan madımak yemeği tarifi ile sebze yemekleri hakkındaki önyargıları yıkacaksınız. 

Madımak otu yemeği Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Bu yemeği hazırlamak için gerekli malzemeler arasında 1 kilo madımak, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı bulgur, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 tane sarımsak, 1 tane küçük boy soğan ve bir miktar su yer almaktadır.

je7d5-1670573392-8152-001.jpg

Hazırlık aşamasında madımağı ince ince doğrayarak iyice yıkamanız gerekmektedir. Daha sonra orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurarak kaynatın ve kaynayan suya madımağı ekleyin. Düşük ateşte pişirirken içine bulguru ve tuzu da ekleyin.

Küçük bir tavada yağı eriterek ince ince doğradığınız sarımsak ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan karışımı madımağın içine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Yemeğin üzerini yoğurt ile süsleyebilirsiniz.

MADIMAK YEMEĞİNİN PÜF NOKTALARI

Yasemin.com'da aktarılanlara göre; Anadolu’muzun en lezzetli yemeklerinden biri olan madımak yemeğini pişirirken kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Ayrıca madımakları olabildikçe ince doğramalısınız. Dokulu bir sebze olduğu için çiğnemesi zor olabilir aksi takdirde.

İlgili Haberler