Kahvaltıda yumurta haşlarken yapılan büyük hata.. Çatlaması bu yüzdenmiş

Kahvaltıda yumurta haşlarken yapılan büyük hata.. Çatlaması bu yüzdenmiş

Yumurta haşlarken dikkat edilmeyen hata. Meğer yumurtanın çatlaması bu yüzdenmiş. Birçok kişi yumurta haşlarken dikkat etmiyordu.

Kahvaltının vazgeçilmezi yumurta, sağlıklı beslenmenin de önemli bir parçasıdır. Ancak yumurtanın haşlanması da önemlidir. Uzmanlar, haşlanmış yumurtanın tüketilmesini önerirken, bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Yumurtanın doğru bir şekilde haşlanması için ilk olarak tencereye yumurtalar konulmalı ve üzerlerine sadece birkaç milimetre geçecek kadar oda sıcaklığında su eklenmelidir. Harlı ateşte yumurtalar kaynatılmalı ve fokurdamaya başlayınca altı kapatılmalıdır.

Haşlama süresi ise yumurtanın pişme derecesine göre değişmektedir. Yumurtanın rafadan olması için 2-3 dakika, kayısı kıvamında olması için 5-6 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Katı yumurta için ise yumurta kaynar suda ve kısık ateşte 12-13 dakika pişirilmelidir.

Yumurtanın çatlamaması için ise bazı taktikler uygulanabilir. Öncelikle yumurtalar haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarılmalıdır. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz haşlamaya çalışmak, ısı değişimi nedeniyle yumurtaların çatlamasına neden olabilir. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke eklenmesi ya da pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir çay tabağı konulması da çatlama sorununu önleyecektir. Ayrıca, haşlama suyuna 2-3 dakika sonra 1 tatlı kaşığı tuz eklemek de yumurtaların çatlamasını engelleyecektir.

maxresdefault-005.jpg

Yumurtanın sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. 

Kahvaltıda mutlaka tüketilmesi gereken yumurtanın başlıca faydalarını sizler için derledik;

Objektifport.com sitesindeki içeriğe göre; Yumurta tüketmenin 7 faydası bulunuyor. İşte haşlanmış yumurtanın bilinmeyen faydaları.

1. Protein Kaynağı


Haşlanmış yumurta, yüksek kaliteli protein açısından zengindir. Protein, kasların tamir ve yenilenmesi için önemlidir. Ayrıca, tokluk hissi vererek abur cubur tüketimini azaltır.

2. Vitamin Deposu


Haşlanmış yumurta, A, D, E ve K vitaminlerinin yanı sıra B vitaminleri içerir. Bu vitaminler, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için önemlidir.

3. Mineral Kaynağı


Haşlanmış yumurta, demir, çinko ve selenyum gibi mineraller açısından zengindir. Bu mineraller, vücudun savunma sistemi için önemlidir.

4. Kolesterol İçermez

maxresdefault-006.jpg
Haşlanmış yumurta, kolesterol içermez. Bu nedenle, kalp sağlığı için önemli bir besin kaynağıdır.

5. Göz Sağlığına Faydalıdır


Haşlanmış yumurta, lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, göz sağlığını korur ve yaşa bağlı göz hastalıklarına karşı koruma sağlar.

6. Saç ve Tırnakları Güçlendirir


Haşlanmış yumurta, biyotin gibi besin maddeleri içerir. Bu besin maddeleri, saç ve tırnakların güçlenmesine yardımcı olur.

7. Kasları Güçlendirir


Haşlanmış yumurta, kasları güçlendiren amino asitler içerir. Bu nedenle, sporcuların beslenme programında önemli bir yere sahiptir.

İlgili Haberler