Kelle paça yerine bundan için! Uzmanlardan alternatif çorba tavsiyesi

Kelle paça yerine bundan için! Uzmanlardan alternatif çorba tavsiyesi

Kelle paça çorbası içmek lüks haline gelince uzmanlardan kelle paça çorbası yerine alternatif bir çorba önerisi geldi.

Kelle paça çorbası yıllardır Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak son zamanlarda fiyatlarının tırmanışa geçmesi nedeniyle birçok kişi bu lezzetten uzak kalmaya başladı. Neyse ki, uzmanlar tavuk suyu çorbasını kelle paça çorbasının alternatifi olarak öneriyorlar.

Tavuk suyu çorbası, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir. Ayrıca kelle paça çorbasına göre daha uygun fiyatlıdır. İşte tavuk suyu çorbasının 5 faydası:

1. Sindirim Sistemi Sağlığı:

Tavuk suyu çorbası, sindirim sistemi için faydalı olan kolajen ve jelatin içerir. Bu sayede mide ve bağırsaklarda rahatlama sağlar.

2. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir:

Tavuk suyu çorbası, bağışıklık sistemi için faydalı olan amino asitler içerir. Bu sayede vücudu hastalıklara karşı korur.

3. Kemik Sağlığı:

Tavuk suyu çorbası, kemikler için faydalı olan kalsiyum, magnezyum ve fosfor içerir. Bu sayede kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

4. Cilt Sağlığı:

Tavuk suyu çorbası, cildin sağlıklı kalması için gerekli olan kolajen içerir. Bu sayede cildin esnekliğini korur ve yaşlanma etkilerini azaltır.

5. İyi Bir Besin Kaynağı:

Tavuk suyu çorbası, protein ve vitamin açısından zengin bir besin kaynağıdır. Ayrıca düşük kalorili olduğu için diyet yapanlar için ideal bir seçenektir.

maxresdefault-003.jpg

TAVUK SUYU ÇORBASININ TARİFİ

Ulusalpost.com'da yer alan bir içerikte ise hastalar için tavuk suyu çorbasının tarifi paylaşıldı; İşte o tarif

Malzemeler:

- 1 adet tavuk budu
- 1 adet tavuk göğsü
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı tel şehriye

Yapılışı:

1. Tavuk parçalarını bir tencereye alın ve üzerine 6 su bardağı su ekleyerek haşlayın.
2. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanları kavurun.
3. Haşlanan tavuğun içine kereviz sapı ve havuç ekleyerek aroma arttırabilirsiniz.
4. Tavuklar soğuduktan sonra kemiklerinden ayırın ve didikleyin.
5. Bir tencerede un ve tereyağını kavurun, üzerine tavuk suyunu, didiklenmiş tavuğu ve kavrulmuş soğanları ekleyin.
6. Şehriyeyi de ekleyerek biraz kaynatın ve çorbanızı servis yapmaya hazır hale getirin.

İlgili Haberler