Kekin dağ gibi kabarmasını sağlayan tüyo! Aşçılar asla paylaşmamışlardı

Kekin dağ gibi kabarmasını sağlayan tüyo! Aşçılar asla paylaşmamışlardı

Kabaran kek yapmak için doğru teknikleri bilmek çok önemlidir. İşte birçok aşçının kek yaparken kullandığı teknikler

Aşçıların yaptığı kekler daha lezzetli oluyor. Birçok kişi evde kek pişirirken kekin kabarmadığından şikayet ediyor. Oysa doğru yöntemleri uygulayarak kabaran bir kek yapmak çok kolay. Bilmeniz gereken her şeyi bu içerikte derledik.

Öğrendikleriniz sayesinde kabaran kek yapmanız mümkün olacak. İşte kabaran kek yapmanızı sağlayacak 5 tüyo

1. Malzemelerinizi Önceden Hazırlayın

Kek yaparken, malzemelerinizi önceden hazırlamanız çok önemlidir. Un, kabartma tozu, tuz ve şeker gibi kuru malzemeleri bir kasede karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve sıvı malzemeleri ekleyin. Malzemeleri önceden hazırlamak, kek hamurunun daha homojen bir kıvama sahip olmasını sağlar.

maxresdefault-001.jpg

2. Yumurtaları Oda Sıcaklığında Tutun

Yumurtaları oda sıcaklığında tutmak, kabaran kek yapmanın önemli bir püf noktasıdır. Soğuk yumurtalar, hamurun kabarmasını engelleyebilir ve kekiniz sertleşebilir. Yumurtaları buzdolabından çıkardıktan sonra, oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.

3. Kabartma Tozunu Doğru Ölçün

Kabartma tozu, kekin kabarmasını sağlayan önemli bir bileşendir. Ancak, doğru miktarda kullanmak çok önemlidir. Genel kural olarak, her bir bardak un için 1 çay kaşığı kabartma tozu kullanılmalıdır.

4. Hamuru Karıştırırken Dikkatli Olun

Kek hamurunu karıştırırken dikkatli olmak, kabaran kek yapmanın önemli bir püf noktasıdır. Hamuru çok fazla karıştırmak, gluten oluşumuna neden olabilir ve kekiniz sertleşebilir. Hamuru karıştırırken spatula veya tahta kaşık gibi yavaş hareket eden araçlar kullanın.

5. Fırını Doğru Sıcaklıkta Ayarlayın

Fırının doğru sıcaklıkta ayarlanması, kabaran kek yapmanın önemli bir püf noktasıdır. Fırını önceden ısıtın ve kek hamurunu pişirmeden önce fırını ısısını kontrol edin. Genel olarak, kabaran kekler 175-180 derece arasında pişirilir.

TÜM PÜF NOKTALARIYLA MOZAİK KEK İÇİN MALZEMELER

Saglikhaberciniz.com.tr sitesinde dağ gibi kabaran mozaik kek tarifi paylaşıldı. İşte herkesin işini kolaylaştıracak o tarif

maxresdefault-002.jpg
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker ( tatlı seviyorsanız şekeri 1,5 bardak ekleyebilirsiniz)
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1, 5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 adet limon kabuğu rendesi


TÜM PÜF NOKTALARIYLA MOZAİK KEK YAPILIŞI


Derin bir çırpma kabına yumurtaları kırın. 2-3 dakika çırpın.
Ardından şekeri de çırpıp yüksek ısıda 3 dakika çırpın. (Hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin)
Süt ve yapı ekleyin, çırpmaya devam edin.
Ardından kabartma tozunu, vanilyayı, rendelenmiş limon kabuğunu ve unu ekleyerek akışkan bir kek hamuru elde edin.
Ardından kek hamurunu ikiye bölün.
Kek hamurundan birine kakao döküp tekrar çırpın. Eğer katılaşırsa hamurunuz çok az süt ilave edebilirsiniz.
Baton kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.
Eşit bi şekilde sırayla bir sıra kakaolu kek kek hamurundan, bir sıra sade kek hamurundan dökerek bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 1 saat pişirin. (Isı düşük olduğu için daha uzun sürede pişiyor ama bu şekilde deneyin mutlaka)
Fırından çıkan kekinizi 5 dakika sonra ters çevirin. Soğuyan kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Kaynaklar: youtube.com, yurtgazetesi.com.tr, saglikhaberciniz.com.tr

İlgili Haberler