Kızartmadan  önce tavaya tencereye 1 kaşık ekleyin! Çıtır çıtır patateslerin sırrı...

Kızartmadan önce tavaya tencereye 1 kaşık ekleyin! Çıtır çıtır patateslerin sırrı...

Patates kızartması yaparken aklınızda bulunması gereken tüyo

Patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

1. Patates Seçimi: Patates kızartması yaparken kaliteli patateslerin seçilmesi önemlidir. Patateslerin taze, sert ve pürüzsüz olmalarına dikkat edilmelidir. Ayrıca, kızartma için uygun olan türde patatesler tercih edilmelidir.

2. Patates Hazırlığı: Patatesleri kızartmadan önce yıkayıp kurulamak önemlidir. Ayrıca, patatesleri eşit kalınlıkta dilimlemek veya kesmek kızartma işlemi sırasında eşit pişmelerini sağlayacaktır.

3. Kızartma Yağı: Patates kızartması için uygun yağın seçilmesi önemlidir. Yüksek duman noktasına sahip olan ve kızartma için uygun olan yağlar (örneğin ayçiçek yağı veya mısır yağı) tercih edilmelidir. Ayrıca, yağın yeterli miktarda olması ve patates dilimlerini tamamen kaplayacak kadar derin olması gerekmektedir.

food-3241174-1280.jpg

4. Kızartma İşlemi: Patatesleri kızartmadan önce yağın uygun sıcaklığa gelmesi beklenmelidir. Patates dilimleri tek katman halinde yağın içerisine eklenmeli ve ara ara karıştırılarak eşit şekilde kızartılmalıdır. Aşırı kalabalık olmamasına dikkat edilmelidir.

5. Kızartma Sonrası: Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra patates dilimleri kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağın emilmesi sağlanmalıdır. Ardından, tuz veya diğer baharatlar eklenerek servis edilebilir.

YAĞA SİRKE EKLEYİN

Patateslerin daha hızlı kızarması için kızartma yağına 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde patatesler çıtır çıtır oluyor. Sirke, limon ve süt patateslerin daha çıtır çıtır olmasını sağlıyor.

 

İlgili Haberler