Lezzetli yaprak sarma yapanların en büyük tarif sırrıymış kimse söylememişti

Lezzetli yaprak sarma yapanların en büyük tarif sırrıymış kimse söylememişti

Yaptığınız yaprak sarmanın lezzetli olmasını ister misiniz? İşte çok lezzetli yaprak sarma yapmanın sırrı. Türk mutfağının usta aşçıları bile yapıyor

Yaprak sarma Türk mutfağında en sevilen yemeklerden biridir. Akşam yemeklerinde, düğünlerde, mevlitlerde , iftarlarda aynı zamanda da tüm özel günlerde Yaprak sarma sofralarımızdan eksik olmaz.

İran, Türkiye, Irak ve Suriye ile Azerbaycan'da çokça tercih edilen bu yemeği çok lezzetli hale getiren bir püf nokta var.

LEZZETİNİ İKİYE KATLAYIN

Yapraklar sarıldıktan sonra bilindiği gibi ocağa alınır ve üzerine sıcak su ilave edilir. Bu su sayesinde yaprakların kurumaması ve yanmaması sağlanır.

Bazı usta aşçılar yaprak sarmanın lezzetini iki katına çıkaran formülü verdiler.

maxresdefault.jpg

Nasıl Yapılacak?

1 Kemiği haşlayın. Ardından bu kemiği yaprak sarma tenceresinin üzerine koyun ve kemiğin suyunu da ( 2 bardak yeterli olacaktır tencerenin büyüklüğüne göre ) yaprak sarma tenceresine ilave edin.

Kemik suyu yemeğinizin çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz kemiği koymaya gerek yoktur tencereye ama bu suyu mutlaka ekleyin.

Kemik yoksa etle de yapabilirsiniz:

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Yaprak sarma pişirirken uygulayacağınız bu tarif sırrını hazır marketlerde satılan et suyu ya da tavuk suyuyla yapmayın. Bir anlamı kalmayacaktır. Asıl lezzetli doğal et ya da kemik suyuyla elde edilmektedir. Yemeğinizin çok daha lezzetli olması için bu bilgiyi uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler