
Tırnaklarınıza hemen bakın! Bu belirti varsa o hastalığın habercisi...
Tırnaklarındaki değişim o hastalığın habercisi olabiliyor. Sizin de tırnaklarınızda bu belirtiler varsa doktora başvurmanızda fayda var.
Alzheimer hastalığının ilerlemesini durdurabilecek veya yavaşlaytacka herhangi bir ilaç geliştirilmemiş olsa da erken teşhis, yaşam kalitesini artırabilir ve Alzheimer'ın gelişiminde önemli bir gerileme elde etmeyi mümkün kılabilir. Bir araştırmaya göre; hastalığın ilk evrelerinde saç ve tırnaklarda bazı değişimler ortaya çıkabilir.
TIRNAKLARDAKİ DEĞİŞİM HASTALIK HABERCİSİ OLABİLİYOR!
Tırnaklarda yaşanan değişimler farklı hastalıkların habercisi olabiliyor. Uzmanlar vücutta yaşanan değişimlerin takip edilmesi ve gerekli tetkiklerin yapılması noktasında uyarılarda bulunuyor. Uzmanlara göre tırnaktaki değişimler çok ciddi hastalıklara işaret edebiliyor.
Bazı araştırmalar, Alzheimer'ın gelişme sürecinde tırnaklar ve saçlardaki değişikliklerin de oluşabileceğini ortaya koyuyor.
CİLT LEZYONLARI
Demans ve Alzheimer gibi nörodejeneratif tanısında 2015 tarihli bir çalışmada, Alzheimer hastalığı olan hastalarda cilt lezyonları konusunu gündeme getirdi.
Saçlarınızdaki bu değişime dikkat! Alzheimer’ın ilk sinyali olabilir!
Bilişsel gerileme sebebiyle ihmal edilen hijyen kuralları, cilt lezyonlarının ortaya çıkmasına da neden olduğunu gösteriyor.
Ciltte ortaya çıkan bu belirtiler, uzun süreli yatma sebebiyle yatak yaralarını da içeriyor.
Saçlarınızdaki bu değişime dikkat! Alzheimer’ın ilk sinyali olabilir!
Ekskoriasyon bozukluğu (kronik deri yolma), mikozlar (mantar enfeksiyonunu) ve yürüyüş bozukluğundan kaynaklanan travma sonrası yaralar da bilişsel gerilemenin bir belirtisi olarak ortaya çıkıyor.
Raporda yazarlar; Alzheimer hastalığında saç ve tırnaklarda lezyonlar meydana geldiğini de belirtti. Demans sendromlarıyla ilişkili cilt belirtilerinin tanı sürecinde değerli bir işaret olarak olabileceği belirtildi.
Vasküler lezyonlarla ilişkili demanstan ani gelişen hastalarda, önemli bir tanı kriteri olan livedo retikülaris şeklinde kutanöz bulgular sıklıkla gözlenir.
Bu fizyolojik değişikliklerin vücudun kimyasal yapısındaki diğer değişimlerden kaynaklanabileceği öne sürüldü.