Yağ çekmeden patates kızartma tekniği! İşi bilmek yeterli oluyor... 42 yıllık aşçı sırrı

Yağ çekmeden patates kızartma tekniği! İşi bilmek yeterli oluyor... 42 yıllık aşçı sırrı

Yağ çekmeden kızartma yapmak için bilmeniz gereken basit bir püf nokta var! İster patlıcan ister patates kızartması yaparken bu yöntem uygulanabilir

Patates kızartması herkesin çok sevdiği bir yiyecek. Ancak patates kızartması yaparken yağ çekmesinden rahatsız oluruz. Üzülmeyin yağ çekmeden patates kızartması yapmak mümkündür.

Mynet'te yer alan bir içerikte yağ çekmeden patates kızartması yapmanın püf noktaları anlatıldı. Kızartma yaparken öncelikle yeşillenmemiş taze patatesleri kullanmalısınız. Filizlenmiş patatesler unutmayın zararlı olurlar.

Patatesleri önce soğuk suda ardından da tuzlu suyun içerisinde bekletmelisiniz. Patatesler böylelikle daha az yağ çekecektir.

Peki yağ çekmeden patates nasıl kızartılacak?

Kızartma yağını iyice kızdırın. Ardından soyup dilimlediğiniz patatesleri su içerisinden çıkarın ve havlu kağıtla iyice kurulayın. Ardından yağın içerisine bırakın ve uzun süre pişirmeden kızartma tenceresinden hemen alın.

Dip Not: Kızartma yağınız yeterince kızgın olmalı, patatesler iyi kurulanmış olmalı. Aynı zamanda da patateslerinizi bir anda tencereye eklemeyin yavaş yavaş ekleyin. Kızarttıkça yenileri tencereye koyun.

Tüm patatesleri aynı anda tencereye eklerseniz patates kızartmanız hem lezzetsiz hem de hamur gibi olur! Bu püf noktayı da aklınızın bir köşesinde mutlaka ama mutlaka bulundurun.

GELELİM KABAK VE PATLICAN KIZARTMASINA

İlk iş olarak patlıcanları alacalı soymanız gerekiyor. Sonrasında da soğuk ve tuzlu suyun içerisinde doğramadan önce bekletin. Ardından dilimleyip yeniden tuzlu su içerisine ekleyin. Kızartma işlemi öncesinde patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havluyla iyice kurulayın. Ardından patlıcanları kızgın yağın içerisine attıktan sonra bir kaç dakika geçince kevgir ile yağını süzerek tabağınıza alın. Kabak kızartması yaparken ise patates kızartmasındaki aynı yöntemi deneyebilirsiniz.

İlgili Haberler