6 basit şart ile erken emeklilik! Bunları öğrenip SGK ‘ya uğrayın...

6 basit şart ile erken emeklilik! Bunları öğrenip SGK ‘ya uğrayın...

Bu 6 Basit şart ile erken emeklilik artık size çok yakın

Emeklilik ile ilgili son zamanların en büyük müjdesi verildi. Artık eskisi gibi bir eliniz bastonla gezerken emekli olmaktan kurtulabilirsiniz SGK ya yapacağınız hızlı bir başvuru ile kolay emekliliğe sahip olabilirisiniz. Böylece hayallerinize kavuşmanız artık inanılmaz derecede kolay. Emeklilik ile ilgili yasa içerisinde birçok boşluk olduğu yapılan araştırmalarla tespit edildi. Yasal boşlukların uygun adımlarla birlikte sizlere erken emeklilik kapısı olarak netice vereceğinin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Böylece hayalini kurduğunuz emekliliğe yıllarca beklemek yerine hızlı bir şekilde kavuşacağınızdan emin olabilirsiniz. Adımları atlamadan 6 basit şartı öğrenmek için haberin detaylarını mutlaka okuyun.

Ülkemizde emekli olmak için belirli koşullara uymak gerekmektedir. Belirlenen gün ve prim sayısını tamamlayan vatandaşlar emekli olabilmektedir. Senelerce çalışıp emekliye ayrılmak isteyen kişiler, farkında olmasalar da sandıklarından daha az çalışarak emekliye ayrılabiliyorlar. Türkiye ‘de emekli vatandaşlar aldığı paralar ile rahat nefes almaktadır. Erken emekliye ayrılıp rahata ermek isteyen kişiler için de erken emeklilik fırsatları bulunmaktadır. Erken emekli olmak için 6 şartı yerine getirmek gerekmektedir. Bazı durum ve mesleklerde erken emekliye ayrılabiliyorlar. İşte erken emekliye ayrılmak için gereken 6 formül!

İşçiler ne zaman emekliye ayrılacağını düşünürken, erkenden emekli olmanın da yollarını ararlar. Emekliye ayrılabilmek için belirlenen prim ve yaş koşulunu yerine getirmek gerekmektedir. Fakat yasalarda erken emekliye ayrılmaya olanak sağlamaktadır.

6 şartı bilen ve yerine getiren kişiler erkenden emekliye ayrılıyor. Erken emekliye ayrılmak isteyen kişiler erkenden emekli olmanın yollarını arıyor. Belirlenen gün ve prim sayısını tamamladıktan sonra bireylerin emekli olma fırsatı bulunuyor. Fakat bazı koşulları yerine getiren kişiler erken emekliye ayrılma olanaklarından yararlanabiliyor. Erken emekliye ayrılmak için 6 değişik yol üzerinden emekliye ayrılabilirsiniz.

Erkenden emek nasıl olunur?

İşçiler ne zaman emekliye ayrılacağını düşünürken, erkenden emekli olmanın da yollarını ararlar. Emekliye ayrılabilmek için belirlenen prim ve yaş koşulunu yerine getirmek gerekmektedir. Fakat yasalarda erken emekliye ayrılmaya olanak sağlamaktadır.

  1. Askerlik ile

Erkek bireylerse askerlik süreleri prim kazandırırken hem de yaşı geriye çekmektedir. Sigortalı olarak çalışmadan önce yapılan askerlik için borçlanılması, sigorta giriş zamanını borçlanılan gün kadar öne çekmektedir. Bu şekilde en az 1 yaş erkenden emekli olma imkanı sağlanıyor.

  1. Çocuklar ile

Bayan işçiler için çocukları üzerinden prim kazanma olanağı sunuluyor. Bu fırsat 3 çocuğa kadar borçlanma ile 6 sene erken emekli olma imkanı sağlanıyor. Bu şartları yerine getiren kadın işçiler yaşını ve yılını doldurunca 3 çocuğu ile 6 sene önceden emekli olabiliyor. Burada aranan tek şart, doğan çocukların sigortadan önce doğmasıdır.

  1. 10 senelik prim

Kısmi emeklilik olarak da adlandırılan bu yöntemde ise 15 sene ve 3600 günü tamamlayanlar artık daha fazla çalışmadan emekliye ayrılabiliyor. Burada yaş sınırı erkek bireylerde 60, kadın bireylerde ise 58 dir. Bu fırsat yalnızca 9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan kişiler için geçerli olmaktadır.

4. Vergilerde indirim

Engelli çalışan bireyler en az %40 engellilik ile vergilerde indirimi sağladıklarında yaş koşuluna bakmaksızın 15 sene, 3.600 günden başlayarak işe girme zamanlarına göre 18 seneye kadar emekli olma fırsatı yakalamaktadırlar.

5. %60 rapor yeterli olmaktadır

Çalışma hayatında iş yapabilme kuvvetini en az %60 derecede kaybeden kişiler malulen emekli olabilmektedirler. 1800 gün prim yatırılmış olması yeterli olmaktadır.

6. Bu mesleklerde iş yapanlar dikkat etsin

Ağır şartlar altında çalışan kişiler, gazeteciler, madenciler, gemide çalışanlar gibi mesleklerde iş yapanlar sigortalı olma zamanlarına belli miktarda gün ilave edilerek ve işe girişi geriye çekilerek erkenden emekli olma fırsatına kavuşurlar.

İlgili Haberler