Bu sırları size kimse anlatmaz: Asla zencefil tüketmemesi gereken kişiler

Bu sırları size kimse anlatmaz: Asla zencefil tüketmemesi gereken kişiler

Zencefil çok faydalı bir baharat. Ancak bazı kişiler için zararlı olabiliyor. İşte zencefil tüketmemesi gereken kişiler.

Zencefil, binlerce yıldır tıbbi ve mutfak amaçları için kullanılan kök bitkisidir. Zencefilin sağlık üzerinde birçok faydası bulunmaktadır. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde birçok hastalığın tedavisinde kullanılan zencefil, sindirim sisteminden kalp sağlığına kadar geniş bir yelpazede etkilidir.
 

Zencefilin sindirim sistemine olan faydaları arasında mide bulantısını azaltma, sindirim enzimlerinin salgılanmasını arttırma ve sindirim sistemi iltihabını azaltma bulunmaktadır. Bu nedenle, sindirim sorunları yaşayan kişilerin zencefili düzenli olarak tüketmeleri önerilmektedir.
 

Ayrıca, zencefilin antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önleme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve iltihaplanmayı azaltma gibi faydaları bulunmaktadır. Bu özellikleri sayesinde zencefil, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlara karşı koruyucu bir etki gösterebilir.
ginger-1388002-960-720.jpg

ZENCEFİL TÜKETMESİ SAKINCALI KİŞİLER

1- Çok zayıfsanız


Columbia Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada zencefil tüketiminin metabolizma hızını arttırdığı ve sindirimi düzenlediği görüldü. Ayrıca zencefil tüketiminin ardından hiç hareket etmeseniz bile yağlarınızı yakıyor. Ancak ideal kilosunun altında biriyseniz isteyeceğiniz son şey metabolizma hızınızı arttırmak olur.

2- Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa


Zencefil, kan akışını hızlandırıyor, tansiyonu dengeliyor ve kas ağrılarını geçiriyor. Ancak pıhtılaşma bozukluğu olanlar için bu çok tehlikeli. Zencefil, pıhtılaşma bozukluğuna sahip kişilerin kullandığı ilaçlarla mücadele ediyor ve ilaçların işe yaramamasına neden oluyor.

3- Hamileyseniz


Zencefil tüketimi, hamileleri olumsuz etkiliyor. Hala araştırmalar devam etse de şu ana dek yapılan araştırmaların hemen hepsinde bu kanıtlandı. Yine doktorlar da hamilelerin zencefil tüketmemesini öneriyor.

Zencefilde yer alan bazı maddeler hücrelere zarar veriyor ve fetüsün düzgünce gelişememesini sağlıyor. Drugs.com’da yazılanlara göre de hamilelerin zencefil tüketmeden önce doktorlarına danışması şiddetle tavsiye ediliyor.

4- Birden fazla ilaç kullanıyorsanız


Zencefil kan akışını hızlandırıyor ve yüksek tansiyonu düşürüyor. Kulağa her ne kadar sağlıklı gelse de eğer ilaç kullanıyorsanız zencefilin olumlu olarak görünen bu etkileri sizi olumsuz etkileyebiliyor. Eğer aynı anda birden fazla ilaç kullanıyorsanız, zencefil tüketimi hakkında doktorunuza tanışmanız tavsiye edilir.

Kaynak - newsner.com - 

İlgili Haberler