Yiyen tavanın dibini sıyıracak! Usta aşçıların sır gibi sakladığı gerçek menemen pişirme yöntemi

Yiyen tavanın dibini sıyıracak! Usta aşçıların sır gibi sakladığı gerçek menemen pişirme yöntemi

Menemen en sevilen lezzetler arasında yer almaktadır. Menemen pişirirken bilmeniz gereken tüyoları sizler için derledik. Bu bilgilerden sonra pişireceğiniz menemen çok ama çok daha lezzetli olacak.

Menemen, Türk mutfağında en sevilen kahvaltılıklar arasında yer almaktadır. Lüks restoran ve kafelerdeki usta aşçıların yaptığı menemen hep merak ediliyor. Çünkü aşçıların yaptığı menemenler daha lezzetli oluyor. Peki evde usta aşçılarınınki kadar lezzetli menemen evde nasıl yapılır? İşte menemenle ilgili bilmeniz gereken her şey!

maxresdefault-005.jpg

Menemen geleneksel Türk kahvaltılarında yeri ayrı olan lezzetlerimiz arasında ilk sırada yer alır. tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef ile birlikte yeniden gündeme gelen menemen, soğanlı mı olur soğansız mı yıllardır tartışılmaktaydı.

Damak tadına göre her iki şekilde de kahvaltıların baş köşesinde yerini alan gerçek menemen tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarını hemen aşağıdaki içeriğimizde bulabilirsiniz.

maxresdefault-006.jpg

İşte ödüllü menemen pişirme tekniği.

Gerekli malzemeler;

*4 adet domates

* 2 adet yeşil biber
*1 küçük kaşık ketçap

*2 adet yumurta
*Bir kaşık margarin ya da 2 kaşık sıvıyağ
*5 ya da 6 dilim kaşar peyniri
*Tuz
*Kekik
*Pul biber

Önemli uyarı; Menemeni ayçiçek yağıyla yapmayın. Zeytinyağıyla daha lezzetli oluyor. 

maxresdefault-008.jpg

Menemenin tarifi;

Öncelikle tavaya yağ koyun. Ardından ince ince dilimlediğiniz biberleri rengi değişene dek kavurun. Ardından domatesleri rendeleyerek içine ekleyin. Küp küp doğramak yerine domatesleri rendelemek menemenin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Suyunu çekene kadar pişirin.

Daha sonra çırptığınız yumurtaları, baharatları ve ketçabı domateslere ilave edin. 

Hafif pişirdikten sonra kaşar dilimlerini üzerine dizin. Sonrasında da buharda erimelerini bekleyin.. İşte ödüllü menemen tarifinin yapılışı bu kadar.

Derleme: yurtgazetesi.com.tr- Fotoğraflar: youtube.com

 

İlgili Haberler