S. Ersu Hızır

S. Ersu Hızır

Ata'ya saygı

İzmir’de 2006 yılından beri 10 Kasım’da “ Ata’ya Saygı” yürüyüşü yapılır.  2006 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak bu projeyi Spor Koordinatörü Hüsnü Oral ile birlikte olgunlaştırmıştık.
Projeyi Belediye Başkanının uygun görmesinden sonra, İzmir Valiliği ve gerekli makamlardan izinler alınarak uygulamaya geçtik
Amaç neydi;
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde saygıyla anmak,
Film, sergi panellerle; Atatürk Devrimlerinin önemini genç nesillere aktarmak, Cumhuriyete kazanımlarını bir kez daha vurgulamak,
Atatürk’ü Düşünce Derneği, spor kulüpleri, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadın ve Gençlik dernekleri, birçok sivil toplum örgütü ile birlikte on binlerle Atatürk ilke ve devrimlerinin yolumuz olduğunu haykırmak.
Türkiye’de ilk kez İzmir’de böylesi bir anma yapılmıştı.
İlk anma yürüyüşüne, on binlerce İzmirli nin katılımı bizleri birbirimize kenetlemiş, yüreklendirmişti.  
Bu anma yürüyüşü, her yıl aynı heyecanla yapılmakta.
Bu yıl da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’nci yıl dönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım’da saat 12.00’de gerçekleştirilecek “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”ne ilke ve devrimlerine inanmış her Atatürkçü katılmalıdır.
 
***

Ülkemizde 10 milyonun üzerinde emekli var. Bir yılı aşkın bir süredir emeklilerin maaşlarının yattığı bankaların vereceği promosyon miktarı belirlenemedi.
Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olmadan önce 2015 – 2016 yıllarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken SGK ile bankalar arasında promosyon konusunda karar varıldığını, Bayram öncesinde promosyon bedellerinin ödeneceğini açıklamıştı.
Aradan aylar geçti, önce yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu promosyon konusunda bir çalışma olmadığını emeklilere promosyon ödemesi yapılmayacağını belirtti.
Kamuoyunda tepkiler yükselince Başbakan Binali Yıldırım çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, maaş tutarları ve bankada kalış sürelerine göre değerlendirileceğini belirtti.
Açıklamada promosyon ödemelerinin üç yıllık dönemi kapsayacağını, ödemelerin yılbaşı sonrası gerçekleşebileceği yer aldı.
Bankalarla SGK arasında görüşmeler devam ederken emekliler beklentilerinin “DAĞ FARE DOĞURDU” atasözü gibi olmamasını ve daha fazla ötelenmeden ödemelerin yapılmasını bekliyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar