Yüksek makama dilekçemdir

"Yüksek "Makam olduğunuzu ben söylemiyorum. Arkadaşınız olduğunu iddia edenler  söylüyorlar. Birisi, "O, Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde taşıyor" diyor. Ötekisi, "O'na dokunmak ibadettir" diyor. Berikisi, "O bizim için Peygamber suretindedir" diyor. Bir başkası iyice sapıtıyor, "Erkek erkeğe aşık olur mu? Ben O'na ilk görüşte aşık oldum. Bu ilahi bir şey" diyor. 

Bunlardan anlaşılıyor ki "Yüce Bir Makam" sahibisiniz.

Bunu yaptırım gücünüzden de anlıyoruz. Öfkeniz ise, İsrailoğullarının tanrısı "Yehova" ile yarışıyor adeta. Bir işaretinizle, yasal olarak kurulmuş partilerin milletvekilleri bile içeri atılıyor. Onları çıkarmaya yargıçların dahi gücü yetmiyor. Mahkeme, hatta Anayasa Mahkemesi "tahliye kararı" veriyor. Zatınız,"onları bırakamayız" diye buyuruyorsunuz; hoop yeniden tutuklama kararları çıkıyor, İnsanlar içeride kalıyorlar.

Hiç bir muhalefete izin vermiyorsunuz. En ufak protestoyu, polis dayakları ile dağıttırıyorsunuz. Gazeteciler, terbiyeli bir muhalefet bildirisine imza atan akademisyenler, Büyükada'da sohbet toplantısı yapan yerli, yabancı aydınlar, gezi olaylarında alkış tutup, balkonlardan teneke çalanlar bile gazabınızdan kurtulamıyor, soluğu içeride alıyorlar.

Zırhlı arabanızda, yüzlerce korumanız eşliğinde konvoy halinde seyrederken, yandaki şeritte, özel arabasının direksiyonunda sigara içen birini görüp sinirleniyorsunuz; "yasakladım" diyorsunuz; anında bütün polis örgütü direksiyonda iken sigara içen araç sahiplerinin peşine düşüyor. Binlercesine, milyonlarca lira ceza kesiyorlar.

Buna rağmen "alicenap" bir yanınız da var. Birleşmiş Milletler toplantısı için gittiğiniz Newyork'ta yaptığınız bir konuşmada , ne kadar hoşgörülü olduğunuza ilişkin bir örnek veriyorsunuz. "Ülkemizde domuz yiyenlere bile karışmıyoruz" diyorsunuz. Türk Heyeti alkışlıyor, diğerleri ne dediğinizi anlamaya çalışıyor.

Bütün bunlardan anlaşıldığı üzere, gerek dünyevi, gerekse uhrevi hayatta, yüksek bir güce, bir yaptırım erkine sahipsiniz.

Buna dayanarak zat-ı alinizden bir dileğim var: Şu "depremleri yasaklayın". Öyle aklına estiğinde her yeri sallayıp yıkmasın.

Korkuyoruz yahu! Bizi sizden başka bir şeyin korkutmasına izin vermeyin.

Arzederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar