En ucuz su Kırklareli’nde

En ucuz su Kırklareli’nde

Koronavirüs salgını nedeni ile geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanan Kırklareli Belediye Meclisi’nde açıklamalarda bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Trakya bölgesinde vatandaşlara en ucuz suyu sağlayan belediye olduklarını söyledi.


Kesimoğlu, ‘’Kırklareli Belediye Meclisimiz parti ayrımı gözetmeksizin Kırklareli’ne hizmet etmeye çalışan arkadaşlarımızdan oluşuyor. Meclisimizde aldığımız kararların yüzde 90- 95’ini oybirliği ile alıyoruz. Bu da bizleri fazlası ile mutlu ve memnun ediyor. Kırklareli halkının menfaatine alınması gereken hangi kararlar var ise onları alıyoruz’’ dedi.

Nisan ayı içerisinde düzenledikleri olağanüstü meclis toplantısında gündeme gelen konuların da oy birliği ile alındığının altını çizen Kesimoğlu ‘’ Nisan ayı içerisinde olağanüstü meclis toplantısı düzenledik. Burada bir takım konuları görüştük. Kırklareli halkı adına en doğru olduğuna inandığımız kararları yine meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte oy birliği ile aldık. Su konusunda çeşitli indirimler yaptık. Bu kapsamda kartlı sayaçların m3 ücretini daimi olarak 2 lira 50 kuruşa,  normal su sayaçlarının m3 fiyatını ise yine 3 ay boyunca 2 lira 50 kuruşa indirdik. Daha önce olduğu gibi yine bölgemizde en ucuz suyu 
vatandaşımıza ulaştıran belediye olduk.

Örneğin; bölgemizde suyun metreküpünü İstanbul İSKİ 4 lira 71 kuruş, Tekirdağ TESKİ 4 Lira 95 kuruş, Edirne 3 lira 15 kuruş, Lüleburgaz 3 lira 50 kuruş satış fiyatı ile vatandaşlarına sunuyorlar. Belediyelerimiz kendi bütçelerine göre satış fiyatlarını belirlemişler. Bizde kendi imkanlarımız doğrultusunda belirlediğimiz satış fiyatı ile suyu halkımıza sunduk. İşyerlerine sağlanan su ücreti miktarında da en ucuz suyu işyerlerine ulaştıran belediyeler arasında yer alıyoruz. İşyerlerine verilen suyun m3 fiyatını İstanbul  İSKİ 11 lira 94 kuruş, Tekirdağ TESKi 8 lira 18 kuruş, Edirne 8 lira 50 kuruş, Lüleburgaz 5 lira 75 kuruş olarak veriyorlar.  Suyun m3’nü biz 5 lira 80 kuruştan zam yapmadan esnaflarımıza ulaştırıyoruz. Bizim, daha önce belediye olarak m3’te kademeli su teminimiz yoktu. Bunun değiştirilmesi ve kademeli olarak verilmesi konusunda meclis üyelerimiz ile ortak noktada buluşarak oy birliği ile bu kararı aldık. Bunun sebebi de yaşanılan zor dönemde su tasarrufunun önemine dikkat çekip suyun daha tasarruflu kullanılmasını sağlamak’’ dedi.