İşte Hyundai i20'nin Türkiye fiyatı

İşte Hyundai i20'nin Türkiye fiyatı

Geçtiğimiz şubat ayında tanıtımı yapılan yeni Hyundai i20 Türkiye fiyatı 158 bin 500 TL'den başlayacak.


Yeni Hyundai i20, internet üzerinden yapılan lansman ile tanıtıldı. Tamamen değişen tasarımının yanında yüzde 9 yakıt avantajı sağlayan 48V hafif hibrit destekli motoruyla dikkat çekiyor. Hyundai i20 158 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu. i20’nin ölçülerine bakıldığında eski kasaya göre 5 milimetre uzadı.

Yeni Hyundai i20'nin giriş seviyesinde manuel klima, hız sabitleme, bluetooth bağlantısı ve otomatik yanan ön farlar gibi standart donanımlar dikkat çekerken, Style paketinde 8 inç dokunmatik ekran ve 6 hoparlör, akıllı telefon yansıtma, geri görüş kamerası gibi donanımlar devreye giriyor. Yeni i20'nin Style Plus versiyonunda ise bu donanımlara 17 inç çift renkli alaşımlı jantlar, çift yönlü açılır sunroof, Full LED ön-arka farlar ve kablosuz şarj desteği geliyor.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLİYOR, SATIŞ HEDEFİ 5 BİN ADET

Hyundai yılsonuna kadar Türkiye’de 5 bin adet i20 satmayı hedefliyor. i20'nin "N" versiyonu da İzmit'te bulunan Hyundai tesisinde üretilecek. Hyundai i20 Türkiye’de üç farklı güç ünitesi ile satışa sunulacak. 1.4 litrelik MPI motor ile gelen modeli hem 6 ileri manuel hem de 6 ileri otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak.