PVC Pencere Sistemlerinde Tercih; Fıratpen

PVC Pencere Sistemlerinde Tercih; Fıratpen

Her tür yapıda karşımıza çıkabilen PVC kapı ve PVC pencere sistemleri üretiminde yaklaşık 50 yıldır Polivinil Klorid olarak da bilinen PVC hammaddesi kullanılmaktadır.

Her tür yapıda karşımıza çıkabilen PVC kapı ve PVC pencere sistemleri üretiminde yaklaşık 50 yıldır Polivinil Klorid olarak da bilinen PVC hammaddesi kullanılmaktadır. PVC pencere dayanıklılık, yüksek mukavemet, bakım ve yalıtım açısından değerlendirildiğinde en doğru tercih olarak görülmektedir.

Sektörünün lider ismi Fıratpen pencere modelleri yüksek yalıtım değerleri ve rüzgâr yükü dayanımı gibi özellikleri sayesinde yalnızca güvenli ve konforlu bir şekilde kullanım imkânı sunmakla kalmaz. Diğer yandan kapı ve pencere sistemlerinde sıklıkla kullanılan diğer hammaddeler olan alüminyum ve ahşaba kıyasla yalıtım ve maliyet konusundaki avantajlarıyla da ön plana çıkar.

marka-logosu-1.jpg

Fıratpen PVC Pencere Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Binaların dış ortamlara bakan yüzeylerinde kullanılan Fıratpen PVC pencere sistemleri alüminyum ve ahşap hammaddeye oranla sağladığı avantajlar nedeniyle giderek daha sık tercih edilmektedir. PVC pencere sistemlerinin bu kadar yaygınlık kazanması sonucunda her tür binada kullanıldıkları açıkça görülebilmektedir.

PVC pencere sistemlerinin kullanım alanları arasında; konutlar, iş yerleri, balkonlar, kamu kurumları, fabrikalar, okullar, prefabrik yapılar, hastaneler ve daha birçok farklı alanın sayılması mümkündür.

PVC pencere üretimi genellikle beyaz renkte yapılmasına karşın Fıratpen PVC pencere sistemleri ceviz, maun, sedir, antrasit, altın meşe, budaklı maun ve antrasit renklerinde de gerçekleştirilebilmektedir.

Fıratpen’in Avantajlarla Dolu Dünyasıyla Tanıştınız mı?

Fıratpen PVC sistemleri satın alma ve kullanım süresi boyunca maliyetten tasarruf etme imkânı sunar. PVC profiller ahşap ve alüminyum çerçevelerden ortalama %20 ila %30 oranında daha ekonomiktir.  50 yıldan fazla kullanım ömrü bulunan PVC pencerelerin bakım gereksinimi asgari düzeyde olduğu gibi enerji tasarrufu potansiyelleri de son derece yüksektir. Bu nedenle Fıratpen PVC pencere sistemleri tercih etmenin yalnızca satın alım sırasında tasarruf etme avantajından çok daha fazlası anlamına geldiği net bir şekilde ifade edilebilir.

PVC pencere sistemlerinin bakım gereksinimi asgari düzeyde olmasının yanı sıra son derece kolaydır. Oysaki ahşap pencerelerde 5 yılda bir boyama ve ortalama 2 yılda bir cam değişimi gerekir. PVC granülü son teknolojilerin kullanılmasıyla her tür hava şartına karşı üst düzey dayanıklılığa sahip ve ışığa dirençli olarak üretilirler. Fıratpen PVC pencerelerin profil yüzeyleri pürüzsüz olduğundan sıvı bulaşık deterjanıyla kolayca temizlenebilirler.

Fıratpen pencere sistemlerinin diğer bir avantajı uzun kullanım ömürleridir. Bozulmaya dirençlerine ek olarak yüksek fonksiyonellikleriyle de ön plandadırlar. Uzun ömürlü olmaları aynı zamanda kullanıldıkları yapıların değerinin artırılması noktasında da önemli bir faktör olarak karşımıza çıkar.

PVC Pencereler Doğa Dostudur

%100 geri dönüştürülebilir olan PVC pencere sistemleri kaynak tasarrufu konusunda da avantajlıdırlar. Dayanıklı ve düşük kirlilik seviyesine sahip olduklarından çevre korunmasına ve mükemmel bir eko denge oluşturulmasına da katkıda bulunurlar. Bunun altında yatan nedenlerin başında PVC pencere sistemlerinin üretimi aşamasında diğer hammaddelerden üretilen pencere sistemlerine oranla daha az enerji tüketilmesi gelir.

Yapısında bulunan klor nedeniyle PVC pencere sistemleri ahşap hammaddeye göre daha zor yanar ve daha kolay söndürülebilir. PVC hammaddede kullanılan katkı maddeleri nedeniyle PVC pencere sistemlerinin parlak bir görünümü vardır. Son derece hafif olduklarından kolay kurulum imkânı sunarlar.

Güneş ışınlarından ve daha geniş dış ortam perspektifinden faydalanmak isteyenler için Fıratpen adaptörlü PVC pencere modelleri son derece avantajlıdır. Pivot PVC pencere modelleri ise 360 derece dönebilme özelliği sayesinde dar alanlarda açılım avantajı sağlarlar. Sürme pencereler ve katlanır PVC pencereler yüksek yalıtım özelliklerine ek olarak geniş alanların ve balkonların hanelere dahil edilmesi noktasında önemli bir görev üstlenirler.