THY duyurdu! Yeni işçi alımı süreci başladı; 7 bin personel alımı yapılacak

THY duyurdu! Yeni işçi alımı süreci başladı; 7 bin personel alımı yapılacak

Türk Hava Yolları tarafından yeni personel alımı müjdesi geldi.

Aydınlık'taki habere göre; THY tarafından 7 bin personel alımı beklendiği duyuruldu. Peki THY personel alımı ne zaman gerçekleşecek? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Türk Hava Yolları, büyüyen kadrosuna yeni personel katmaya hazırlanıyor. Kabin memuru, 2. pilot, ofis çalışanı, personel gibi çeşitli kadrolarda istihdam edilmek üzere toplamda 7000 personel alımı planlanmaktadır. Bu kapsamda, Nisan ayı itibariyle başvuruların THY kariyer sayfası üzerinden gerçekleşmesi beklenmektedir.
 

Türk Hava Yolları, sektöründe lider konumunu koruyarak hizmet kalitesini arttırmayı ve genişletmeyi hedefliyor.

airplane-4252410-960-720.jpg

THY 2024 YILINDA PERSONEL ALIMI YAPACAK

Türk Hava Yolları'nın 2023 yılı finansal tabloları yayınlandı. Şirket tarafından KAP'a yapılan bildirim incelendiğinde, THY'nin 2023 yılı verileri paylaşılırken karın rekor seviyeye çıktığı görüldü. 6.1 milyar dolarlık kar elde eden THY, rekor bir personel sayısına ev sahipliği yapıyor. Finansal tablolara göre, THY'nin toplamda 83 bin personeli olduğu bildirildi. Bu sayının 90 bine kadar artırılacağı öğrenildi.

7000 PERSONEL DAHA ALINACAK

Personel sayısı 82 bin seviyesindeyken 8 bin personel alımı yapılacağını bildiren Bolat, "Daha önceki başvurular üzerinden işe alım sürecimiz devam ediyor. Kabin memuru alımı için nisanda ilana çıkacağız," demişti. Ocak ayında yapılan bu açıklamanın ardından 7 bin personel daha alınması bekleniyor.

Kaynak: Aydınlık

İlgili Haberler