Birebir tam ölçülü Şekerpare nasıl hazırlanır? İşte usta aşçıların şeker pare hazırlama yöntemi

Birebir tam ölçülü Şekerpare nasıl hazırlanır? İşte usta aşçıların şeker pare hazırlama yöntemi

Lezzetli şeker pare yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre

Hazırladığınız bu enfes şekerpareleri sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz. Bayramınızı tatlandırmak için bu tarifi mutlaka denemelisiniz

Bayramda şekerpare yapmak isteyenler için kolay ve lezzetli bir tarifimiz var. Şekerpare, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir ve özellikle bayram sofralarının vazgeçilmezi olmaya adaydır.

İşte bayramda sevdiklerinize ikram etmek için harika bir şekerpare tarifi:

maxresdefault.jpg

ŞEKERPARE MALZEMELERİ

  • Bir paket oda ısısında margarin
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 adet organik yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık

ŞEKERPARE ŞERBETİ İÇİN;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

ŞEKERPARE TATLISI NASIL YAPILIR?

  • Şekerpare tatlısını yapmaya şerbetinden başlıyoruz.
  • Derin bir tencereye şekeri ve suyu koyup tahta kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyip ocağa alabilirsiniz.
  • 5-8 dakika kadar kaynattığınız şerbetin altını kapatıp bir kenara alabilirsiniz.
  • Derin bir yoğurma kabına sıvıyağı, şekeri ve yumurtayı koyup çırpmaya başlayın.
  • Margarini koyup elimizle harcı yoğurmaya başlıyoruz.
  • İrmiği ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekledikten sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Hazırladığımız şekerpare hamurundan ceviz büyüklüğünden parçalar koparıp, yuvarlamaya başlıyoruz.
  • Yuvarladığımız hamurların üzerine çok hafif bastırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Şekerpare hamurlarının ortalarına birer tane fındık koyup, bastırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişiriyoruz.
  • Pişen şekerpareleri fırından alıp ilk sıcağı geçtikten sonra, ılık şerbeti şekerparenin üzerine döküyoruz.
  • Şekerpareler şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler